• 1 Αυγούστου, 2021

Ηλιόπουλος:Διαφωνούμε κάθετα με τις απειλές για απολύσεις ή αναστολές εργασίας

 Ηλιόπουλος:Διαφωνούμε κάθετα με τις απειλές για απολύσεις ή αναστολές εργασίας

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε μπροστά στη δική της αποτυχία στην πορεία των εμβολιασμών, αντί να κάνει μισή αυτοκριτική, να ψάξει για εχθρούς. Στην πραγματικότητα είναι η πολιτική της που σαμποτάρει τους εμβολιασμούς».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο στη Μαρίνα Μάνη και τον Χρυσόστομο Λουκά. 

Επανέλαβε δε, τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ενώ εξήγησε γιατί η ΝΔ «ήρθε σε δύσκολη θέση στη Βουλή» χθες, κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία για την παραπομπή του Νίκου Παππά. Και, βεβαίως, αναφέρθηκε στο θέμα με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε «Συμφωνούμε με την υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως στους υγειονομικούς ή στους ανθρώπους που εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Αλλά με πολύ μεγάλη προσοχή στην ισορροπία ανάμεσα σε κίνητρα και αντικίνητρα.». 

Εξήγησε ότι «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συζητάμε ούτε για απολύσεις ούτε για αναστολές εργασίας. Είναι άλλο το να υποχρεώνεται κάποιος, που δεν έχει εμβολιαστεί, να προσέρχεται νωρίτερα στο χώρο εργασίας του για να κάνει τεστ και είναι άλλο το να συζητάμε για απολύσεις.». 

Κότσιρας: ” Όσο τρομοκρατούν τον κόσμο θα αυξάνονται εκείνοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν”

Όπως είπε «Η απόλυση ή η αναστολή εργασίας είναι επικίνδυνες λύσεις, και  φαίνεται πως η γκάφα της κας Μιχαηλίδου σχετικά με τις απολύσεις αποκάλυψε συζητήσεις που ήδη υπάρχουν στη ΝΔ περί απολύσεων.».

Σημείωσε ότι «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για τη ΝΔ. Με τη σύσταση της προανακριτικής, η ΝΔ έκανε ένα τεράστιο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να θυμηθούν ότι η πρώτη – και η μοναδική δυστυχώς μέχρι σήμερα – φορά, κατά την οποία τηρήθηκε η συνταγματική υποχρέωση των ιδιοκτητών των καναλιών να πληρώσουν για τις άδειες, ήταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χθες είχαμε έναν λιποτάκτη πρωθυπουργό, ο οποίος απείχε από τη Βουλή, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι η διαδικασία έχει καταλήξει σε φιάσκο.».

«Προσπάθησαν να στήσουν ένα αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης. Κατέρρευσε ολοκληρωτικά αυτό το αφήγημα. Φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμία ροή χρήματος.» τόνισε.

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «Μπροστά σε αυτό το ναυάγιο, η ΝΔ είχε την επιλογή είτε να αποσύρει όλες τις κατηγορίες είτε να προσπαθήσει να «πιαστεί» από κάτι για να μείνει ο τίτλος στα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης ότι «παραπέμπεται ο κ. Παππάς». Μία παραπομπή για ένα πλημμέλημα.

Είναι το πρώτο “σκάνδαλο” στην ελληνική ιστορία, το οποίο δεν έχει ούτε 1 ευρώ ροή χρήματος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει τα ΜΜΕ χωρίς ούτε 1 ευρώ ροή χρήματος, οι λίστες Πέτσα και τα 40 εκ. που έχει δώσει η ΝΔ τι ακριβώς είναι;».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε πως «Ένας οποιοσδήποτε πολίτης ακόμα και αν έχει κάνει λάθος στο Πόθεν Έσχες του, θα ταλαιπωρηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης, φέρεται, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, να έχει δύο ποινικά αδικήματα στο Πόθεν Έσχες του, συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού και απόκρυψη εταιρείας.  Για αυτά πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Είναι ζήτημα ισονομίας και δημοκρατίας.» τόνισε.