• 23 Απριλίου, 2021

Ίλιον: Με προβλήματα υγείας η 65χρονη που πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό

 Ίλιον: Με προβλήματα υγείας η 65χρονη που πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό

Το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμενουν οι αρχές, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου της 65χρονης, που έχασε τη ζωή της το μεσημέρι, μερικά λεπτά αφού αποχώρησε από το εμβολιαστικό κέντρο, όπου της χορηγήθηκε δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει το ιστορικό του συμβάντος, λέγοντας πως στις 14:00 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για άτομο γύρω στα 65, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του, στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Ωστόσο, «η ασθενής ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν», σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο.

Νωρίτερα, γύρω στις 13:00, η άτυχη γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο κατά του Covid και παρέμεινε για 20 λεπτά στο κέντρο υγείας για παρακολούθηση, όπως προβλέπεται.

Στη συνέχεια, «έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το Κ.Υ. Μισή ώρα μετά έπαθε ανακοπή», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακολούθως ειδοποιήθηκε το προσωπικό του ΚΥ από περαστικούς, το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι πίσω στο κέντρο υγείας, γύρω στις 14:00. Το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο περίπου 10 λεπτά αργότερα, τελικά δεν παρέλαβε την 65χρονη, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου.

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως «το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», ενώ «η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου» της γυναίκας, που πάντως, «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενώ το θέμα παρακολουθείται και από τον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, πως σύμφωνα με πηγές του Κέντρου Υγείας στο Ίλιον, η πρώτη εκτίμηση των γιατρών για τον θάνατο της 65χρονης, δεν τον συσχετίζει με τον εμβολιασμό.