• 17 Απριλίου, 2021

Η Πρωτοψάλτη “καρφώνει” Μητσοτάκη: Zήτησε να περάσουμε από το Μαξίμου (vid)

 Η Πρωτοψάλτη “καρφώνει” Μητσοτάκη: Zήτησε να περάσουμε από το Μαξίμου (vid)

Ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα για το αυθόρμητο event με την κινητή συναυλία της Πρωτοψάλτη έξω από το Μαξίμου με την παρουσία Μητσοτάκη και τον συνωστισμό χωρίς μέτρα προστασίας. Η γνωστή τραγουδίστρια έδωσε απάντηση στην κριτική που δέχτηκε για την «τυχαία», όπως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση, στάση της, προχωρώντας μάλιστα σε ένα άδειασμα τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και της διαδρομής.

Με πλήθος δημοσιογράφων να περιμένουν στο σημείο για να απαθανατίσουν τον χαιρετισμό του Κυριακού Μητσοτάκη, η κινητή συναυλία επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί ως άλλο ένα επικοινωνιακό σόου από την κυβέρνηση, με τα μίντια να μεταδίδουν πως «αυθόρμητα» ο πρωθυπουργός, αν και βρισκόταν σε κρίσιμες τηλεδιασκέψεις, ξεσηκώθηκε από τους ήχους της συναυλίας που περνούσε και διέκοψε την εργασία του για να βγει στον δρόμο και να χειροκροτήσει την ερμηνεύτρια. Τα σχετικά «ρεπορτάζ» μιλούσαν για μια «ευχάριστη έκπληξη» και «καντάδα» της Πρωτοψάλτη στον Μητσοτάκη, ενώ και ο ίδιος σε ανάρτηση στα social media έγραψε για «φοβερή έκπληξη».

Βέβαια, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η ερμηνεύτρια, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική. Συγκεκριμένα η ίδια δεν γνώριζε για τη στάση έξω από το Μαξίμου και επιπλέον ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τηλεφώνησε στον Κώστα Μπακογιάννη, την ώρα που η κινητή συναυλία βρισκόταν στο Κολωνάκι, και του ζήτησε να περάσει και από το Μαξίμου, ώστε να βγει και να τους χαιρετίσει. (Διαβάστε επίσης: Oικογενειακή συναυλία)

«Δεν υπήρχε τίποτα πολιτικό», είπε μιλώντας στον Ant1 και ανέφερε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει “γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ” οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό, περάσαμε από το Μαξίμου».

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, που δεν τηρήθηκαν κατά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ερμηνεύτρια ανέφερε: «Αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον Πρωθυπουργό αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω “πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος. Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία… Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον Πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας».