Η Ομπρέλα έβαλε φωτιά στο “και πέντε”- Φραστικό επεισόδιο Τζανακόπουλου-Σκουρλέτη- Παρενέβη ο Τσίπρας

 Η Ομπρέλα έβαλε φωτιά στο “και πέντε”- Φραστικό επεισόδιο Τζανακόπουλου-Σκουρλέτη- Παρενέβη ο Τσίπρας

Υπό την επίδραση της μεγάλης νίκης γοήτρου και ουσίας του Αλέξη Τσίπρα, τα στελέχη της Ομπρέλας επιχείρησαν να δημιουργήσουν “προγεφύρωμα” αμφισβήτησης της διαδικασίας απευθείας εκλογής ηγεσίας, όταν τα φώτα του συνεδρίου είχαν αρχίσει να σβήνουν και να αποχωρούν οι σύνεδροι της επαρχίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Τσίπρα ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για το καταστατικό.

Σε άλλες περιπτώσεις, θα επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία. Μια τροπολογία όμως που κατέθεσε η «Ομπρέλα» έφερε τα πάνω κάτω, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο. Τα στελέχη της εκμεταλεύτηκαν την αποχώρηση πολλών συνέδρων που έπρεπε να ταξιδέψουν προς την επαρχία και προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την διαδικασία εγγραφής μελών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε θέμα καταστατικού συνεδρίου.

Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής έφερε σε δύσκολη θέση την πλειοψηφία καθώς πολλοί σύνεδροι από την επαρχία είχαν αποχωρήσει με αποτέλεσμα οι προεδρικοί να μην έχουν την πλειοψηφία. Η τροπολογία ήθελε να έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά σε νομαρχιακές κομματικές εκλογές.

Η «Ομπρέλα», αντίθετα με την εισήγηση της επιτροπής καταστατικού, ζητούσε τα νέα μέλη να είχαν τουλάχιστον μια αυτοπρόσωπη είτε ηλεκτρονική παρουσία στην οργάνωση μελών όπου θα εντάσσονταν.


Έντονος διάλογος μεταξύ Τζανακόπουλου-Σκουρλέτη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Η ψηφοφορία δια ανατάσεως χειρών που έγινε δεν έβγαλε ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Και εκεί άρχισαν τα όργανα με εκατέρωθεν καταγγελίες για νόθευση του αποτελέσματος. Τζανακόπουλος και Σκουρλέτης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες ενώ φωτογραφικό καρέ συνέλαβε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαμαρτύρεται έντονα στον Αλέξη Τσίπρα.

Σεραφείμ Κοτρώτσος