Γυναίκα -κλειδί στην υπόθεση του καταγγελλόμενου σκηνοθέτη – Τι κατέθεσε στην εισαγγελία

 Γυναίκα -κλειδί στην υπόθεση του καταγγελλόμενου σκηνοθέτη – Τι κατέθεσε στην εισαγγελία

Γυναίκα μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία της Αθήνας για πρόσωπα και περιστατικά που γνώριζε γύρω από την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη, σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, πρόκειται για άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για τις συνήθειες και την καθημερινότητα του εν λόγω σκηνοθέτη.

Η γυναίκα φέρεται να έδωσε ονόματα και να περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά που δείχνουν παράνομες ενέργειες.

Μαζί της, βρισκόταν η δικηγόρος που υπογράφει την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε, του 15χρονου -τότε- Βασίλη, ο οποίος έσπασε εχθές τη σιωπή της.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του libre από δικαστικές πηγές, είναι 40 ετών και δηλώνει πως γνωρίζει πολύ καλά εδώ και αρκετά χρόνια τον πασίγνωστο σκηνοθέτη και ηθοποιό. Φέρεται να έχει δώσει στοιχεία για τις συναντήσεις του με νεαρούς ηθοποιούς, ακόμα και με ανήλικους.

Εν τω μεταξύ ερευνώνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο σκηνοθέτης, πριν λίγα χρόνια, είχε συνδεθεί με ΜΚΟ που έφερνε νεαρούς πρόσφυγες, ακόμα και ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά, στην δραματική σχολή που δίδασκε στο πλαίσιο προγράμματος θεατρικής επιμόρφωσης. Κάποια εκ των παιδιών αυτών είχαν διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο γνωστό σκηνοθέτη – ηθοποιό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα , πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

Μανώλης Δράκος