Γραμμή “Μαζινό” από Μαξίμου για στήριξη Μενδώνη

 Γραμμή “Μαζινό” από Μαξίμου για στήριξη Μενδώνη

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι διαρροές από κυβερνητικά στελέχη προς πάσα κατεύθυνση για γραμμή στήριξης της Υπουργού Πολιτισμού που δέχεται αφόρητες πιέσεις σχεδόν από σύσσωμο τον χώρο του πολιτισμού αλλά και από “γαλάζιους” βουλευτές για να δηλώσει παραίτηση, μετά την πολύκροτη υπόθεση με κατηγορίες για παιδεραστία εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η γραμμή της πολιτικής υπεράσπισης είναι αυτή που ξεδίπλωσε και η Αριστοτελία Πελώνη ότι δηλαδή μπορεί να υπήρξαν ατυχείς δηλώσεις και αστοχίες όμως δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να δικαιολογούν απομάκρυνση της υπουργού.

Σήμα στήριξης έχει δοθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια. Κάποιοι βουλευτές (Μπογδάνος, Παπαδημητρίου) έχουν εκφραστεί και δημόσια υπέρ της παραίτησης Μενδώνη ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η δυσφορία έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre η “παρέμβαση” της Ελένης Αρβελέρ δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο και θα κλιμακωθεί και με άλλες αναλόγου βεληνεκούς προσωπικότητες τις επόμενες μέρες.

Πάντως η γραμμή στήριξης μπάζει σε δύο βασικά σημεία. Καταρχάς όλο και περισσότεροι άνθρωποι του Πολιτισμού γυρίζουν την πλάτη στην Λίνα Μενδώνη η οποία ξεμένει από ερείσματα εντός του ζωτικού χώρου του Υπουργείου ενώ σε δεύτερη φάση παρά την “κομματική γραμμή” στην ΚΟ της ΝΔ υποβόσκει ένταση που ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεσπάσει.

Παναγιώτης Δρίβας