• 14 Ιουνίου, 2021

Γιατί ο Νίκος Παππάς έστειλε ευχαριστίες στον Γιάννη Στουρνάρα – Οι δηλώσεις Τσίπρα που θα συζητηθούν

 Γιατί ο Νίκος Παππάς έστειλε ευχαριστίες στον Γιάννη Στουρνάρα – Οι δηλώσεις Τσίπρα που θα συζητηθούν

Η επιστολή του Νίκου Παππά έχει ήδη σταλεί στην εφημερίδα “Τα Νέα. Ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας για τη διαδρομή των 3εκατ.€ καθώς η εφημερίδα τον έβαλε με φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της στη θέση του αποδέκτη των χρημάτων στην κατάληξη του διαγράμματος της διαδρομής των χρημάτων.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο Νίκος Παππάς προειδοποιεί την εφημερίδα με μηνύσεις και όπλο του σε αυτή τη νέα δικαστική διαμάχη είναι το ίδιο το πόρισμα της ΤτΕ. Τα χρήματα όπως αποτυπώνεται και σε σχεδιάγραμμα κατέληξαν στον «Τοξότη» της οικογένειας Καλογρίτσα.

Μάλιστα ένα ακόμη όπλο στα χέρια του πρώην κραταιού Υπουργού είναι και το άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, όταν πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες αποκάλυπτε, ότι τα χρήματα κατέληξαν μέσω εμβασμάτων σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του Καλογρίτσα σε δυο διαφορετικές τράπεζες.

Το ευχαριστώ στον Στουρνάρα

Πληροφορίες του libre θέλουν τον άλλοτε κραταιό Υπουργό και εξ απορρήτων του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να στέλνει μέσω κοινού γνωστού τις ευχαριστίες του στον Γιάννη Στουρνάρα. Γιατί;

  • Γιατί όπως σημειώνεται από το περιβάλλον Παππά ο τραπεζίτης δεν έστειλε απλά μια έκθεση. Έστειλε ολόκληρο πόρισμα, όταν ο Θάνος Πλεύρης ζητούσε απλώς το έλεγχο της νομιμότητας των χρημάτων. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας έμπειρος και στα πολιτικά παιχνίδια δεν περιορίστηκε σε αυτό και έστειλε αναλυτική κατάσταση όλων των κινήσεων των χρημάτων από το ABU DHABI μέχρι το Λονδίνο και την τράπεζα Αττικής. 

  • Ο κ. Στουρνάρας φυσικά δεν χρωστούσε χάρη στον Νίκο Παππά, ούτε και στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο διοικητής της ΤτΕ διαφύλαξε θεσμικά το κύρος της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά από την άλλη πλευρά κινήθηκε και πολιτικά. 

Αν δεν έστελνε αναλυτικά τις κινήσεις των λογαριασμών των επίδοξων «καναλαρχών» του ΣΥΡΙΖΑ, το αίτημα θα ερχόταν από τον ίδιο τον κ. Παππά.

Ο κ. Στουρνάρας εκτιμάται οτι αυτό θα το απόφευγε, γιατί ουσιαστικά θα έφτανε στο σημείο η Τράπεζα να ανοίγει αλληλογραφία με την προανακριτκή, αλλά και με τους ελεγχόμενους για αδικήματα και στο τέλος θα αναγκαζόταν να στείλει την κατάσταση των αναλυτικών κινήσεων. Θα βρισκόταν όπως παρατηρείται στη δύσκολη και δυσάρεστη θέση να δικαιώνει ο ίδιος τον αντίπαλο.

Μετά τη δικαίωση… το άδειασμα

Η χαρά για τον Νίκο Παππά δεν κράτησε πολύ. Στη συνέντευξή στην  Όλγα Τρέμη και στην εκπομπή της meeting point ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να υπερασπίστηκε την βασική επιλογή της κυβέρνησής του να προχωρήσει στο διαγωνισμό και να κλείσει για τρία μερόνυχτα τους ιδιοκτήτες στα στενά δωμάτια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για να πληρώσουν όπως είπε τίμημα για το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων, ωστόσο πήρε και πάλι αποστάσεις

Δεν φαίνεται ότι θα τον έχει μαζί του στην επόμενη κυβέρνηση και για λόγους τακτ στο ζήτημα προσώπων και κατοχής θέσεων στο κόμμα  έβαλε και τον εαυτό του στο κάδρο εκείνων που μπορεί να μην είναι την επόμενη ημέρα στη θέση τους, αν το κρίνουν οι πολίτες.

Δεν έχει κανείς εισιτήριο διαρκείας

«Σήμερα διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι στο γραφείο μου όπως ήταν το πρώτο διάστημα… Κανένας μας δεν έχει εισιτήριο διαρκείας σε θέσεις και σε ρόλους» αναφέρει ο κ. Τσίπρα για τον Νίκο Παππά  για να προσθέσει ότι «κανένας από μας δε διαθέτει εισιτήριο διαρκείας, ούτε εγώ, ούτε τα στελέχη…»

Στην ερώτηση μάλιστα του ενός εκατομμυρίου αν θα παραμείνει και ο ίδιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας στις επόμενες εκλογές δεν αυτοεξαιρέθηκε.

  • «Αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί με την κρίση του ελληνικού λαού σε θέση διακυβέρνησης, μπορεί να είναι και άλλο το πρόσωπο που θα κυβερνήσει. Θα το κρίνει όμως σε μεγάλο βαθμό αυτό η ψήφος του ελληνικού λαού».