• 21 Ιουνίου, 2021

Γερμανία: Η Μέρκελ καταδικάζει τις επιθέσεις σε συναγωγές

 Γερμανία: Η Μέρκελ καταδικάζει τις επιθέσεις σε συναγωγές

Μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα ανεχθεί αντισημιτικές διαδηλώσεις, μετά από από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των προηγούμενων ημερών έξω από συναγωγές, στις οποίες οι διαδηλωτές φώναζαν αντι-εβραϊκά συνθήματα και έκαψαν ισραηλινές σημαίες, με αφορμή την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη περισσότερους από δώδεκα άνδρες σε τρεις πόλεις που είναι ύποπτοι για καταστροφή μιας συναγωγής, κάψιμο ισραηλινών σημαιών και εμπρησμό σε ένα εβραϊκό μνημείο, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διαμαρτυρίες για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Γάζα .

“Η δημοκρατία μας δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες επιδείξεις αντισημιτισμού”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ απολαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρέσβης του Ισραήλ στο Βερολίνο, Τζέρεμι Ισασάροφ, κάλεσε τη Γερμανία να προστατεύσει την εβραϊκή κοινότητα.