Γεραπετρίτης: “Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν κοινωνία και αγορά την 1η Μαρτίου”

 Γεραπετρίτης: “Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν κοινωνία και αγορά την 1η Μαρτίου”

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσουν η κοινωνία και η αγορά. , δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Ερωτηθείς, για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «προδιάθεση της κυβέρνησης είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσουν η κοινωνία και η αγορά. Θα προχωρήσουμε με συνετά βήματα, αλλά θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου εφόσον μας δώσει το πράσινο φως και η επιτροπή».

Και με την υπόμνηση ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα και οι πόροι πεπερασμένοι», θα πρέπει «για την ψυχική υγεία όλων μας και για την οικονομία της χώρας, την 1η Μαρτίου να μπορέσουμε να ανοίξουμε. Η ελπίδα μας είναι να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε», τόνισε επίσης.

Ανακάλυψαν παράξενα πλάσματα κάτω από τους θαλάσσιους πάγους της Ανταρκτικής

Στο ερώτημα, κλείνοντας, αν υπάρχει σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς, παραπέμποντας στο υπουργείο Παιδείας, υπογράμμισε ότι η τηλεκπαίδευση έχει λειτουργήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό -«είναι μία από τις μεγάλες παρακαταθήκες που θα αφήσει αυτή η κρίση, το κομμάτι της ψηφιακής τεχνολογίας, και στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση».

Και, εν κατακλείδι, «θα ακολουθήσουμε την εισήγηση των ειδικών, η δική μας προδιάθεση είναι την 1η Μαρτίου να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, τα σχολεία, η κοινωνία να είναι όπως πρέπει, με μέτρα προφύλαξης αλλά από την άλλη, πιο ανοιχτοί».

Μανώλης Δράκος