• 13 Απριλίου, 2021

Γεωργιάδης: Θέλουμε τη Δευτέρα να ανοίξουν τα μαγαζιά και στις «κόκκινες» περιοχές

 Γεωργιάδης: Θέλουμε τη Δευτέρα να ανοίξουν τα μαγαζιά και στις «κόκκινες» περιοχές

Η προτεραιότητα είναι να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι οι εισηγήσεις των ειδικών καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας.

Επισήμανε δε ότι για αυτό τον λόγο αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστά και τον Απρίλιο.

Η κυβέρνηση θέλει από την Δευτέρα να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και στις “κόκκινες” περιοχές, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Θα πειθαρχήσουμε στις εισηγήσεις των ειδικών είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στα τέλη Απριλίου θα είναι πολύ καλύτερη. Απέφυγε ωστόσο να δώσει ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης.

Το άνοιγμα του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε, όταν ρωτήθηκε γιατί δίνεται ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και όχι για την εστίαση.