• 28 Νοεμβρίου, 2020

Γεωργιάδης: Πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του 2ου κύματος πανδημίας- Τι είπε για το άνοιγμα του τουρισμού

 Γεωργιάδης: Πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του 2ου κύματος πανδημίας- Τι είπε για το άνοιγμα του τουρισμού

Μιλώντας στο OPEN TV και αφού επέμενε για τα περί ατομικής ευθύνης των πολιτών που θα ευθύνονται αν παραταθεί το lockdown, o υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους:

Ερώτηση: Κάτι που δεν διαχειριστήκατε σωστά πέρα από την ατομική ευθύνη, μπορείτε να μου πείτε; Γιατί μέχρι τώρα λέτε για την ατομική ευθύνη;

Απάντηση: Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε.