• 13 Ιουνίου, 2021

Γεωργιάδης κατά ανέργων: “Παίρνουν επιδόματα και δεν θέλουν να δουλέψουν”

 Γεωργιάδης κατά ανέργων: “Παίρνουν επιδόματα και δεν θέλουν να δουλέψουν”

Εναντίον των ανέργων, των πιο ευάλωτων πολιτών στον καιρό της οικονομικής κρίσης που προκαλέσει η πανδημία, στράφηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε: «Έχει ανοίξει η εστίαση και ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε, είναι ότι δεν μπορούν να βρούν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν, το ίδιο μας λένε και οι τουριστικές επιχειρήσεις».

Για να συνεχίσει: «Εμείς δεν έχουμε πει ότι αιωνίως θα στηρίζουμε τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν. Τους στηρίζουμε για να βρούν δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο» (…)

«Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Σου λέει κάποιος “παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι μαύρα και είμαι καλά”. Σιγά-σιγά φεύγουμε από την ιδέα του επιδόματος και πάμε στην ιδέα της δουλειάς. Όλα τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ως επίκεντρο τις θέσεις εργασίας.

“Ξαναπιάνουμε δουλειά” είναι το μήνυμα. Αρκετό καιρό κάτσαμε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Και το πρόγραμμα για τον τουρισμό αυτό προϋποθέτει, τη στήριξη των θέσεων εργασίας».

Πριν από λίγες ημέρες πάντως, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, για τον μήνα Απρίλιο 2021, ανήλθε σε 1.055.454 άτομα, και ότι από το σύνολο αυτό, 570.636 (ποσοστό 54,07%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών.

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά για πάνω από ένα χρόνο δεν βρίσκουν δουλειά και βέβαια ούτε ένα ευρώ από επίδομα του ΟΑΕΔ δεν έχουν εισπράξει!