• 24 Ιουνίου, 2021

Ινδική μετάλλαξη: Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία εξετάζει περιορισμούς για βρετανούς τουρίστες

 Ινδική μετάλλαξη: Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία  εξετάζει περιορισμούς για βρετανούς τουρίστες

Και η Γαλλία, μετά τη Γερμανία, ενδέχεται να θεσπίσει αυστηρότερους περιορισμούς για τους βρετανούς επισκέπτες στο έδαφός της, όταν ανοίξει ο τουρισμός το καλοκαίρι. Στόχος του μέτρου θα είναι να αποτρέψει τυχόν εξάπλωση της ανησυχητικής παραλλαγής του κοροναϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και έχει προκαλέσει ανησυχία στη Βρετανία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, η Βρετανία ενδέχεται να τεθεί σε μια κατηγορία υγείας από μόνη της, κάπου ανάμεσα στα αυστηρότερα μέτρα που επιβάλλει η Γαλλία στους επισκέπτες από την Ινδία και 15 άλλες χώρες, και τους πιο ήπιους περιορισμούς που αφορούν τους επισκέπτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιες άλλες χώρες.

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν είπε ότι, «τα αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα» θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για τους βρετανούς τουρίστες.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση στο Παρίσι παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση, πριν λάβει αποφάσεις. «Ελπίζουμε ότι η παραλλαγή μπορεί να ελεγχθεί», ανέφερε.

«Ωστόσο» σημείωσε, «η άφιξη της ινδικής παραλλαγής και η αύξηση των περιπτώσεων της ινδικής παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο θέτουν πρόβλημα και έτσι είμαστε προσεκτικοί και σε επαφή με τις βρετανικές αρχές».

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή, η Γερμανία απαιτεί από τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, εξαιτίας της διάδοσης της ινδικής παραλλαγής στη Βρετανία.