• 19 Ιανουαρίου, 2022

Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Πρωτοχρονιά στο τραπέζι – Μαζί σχολεία και τοπικά lockdown

 Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Πρωτοχρονιά στο τραπέζι – Μαζί σχολεία και τοπικά lockdown

Κρίσιμη έκτακτη σύσκεψη σήμερα, κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις ακόμα και για απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Γαλλία.

Οι εισαγωγές ασθενών με Covid στα νοσοκομεία έχουν επίσης διπλασιαστεί, καθώς η ταχέως διαδεδομένη μετάλλαξη Ομικρον περιπλέκει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποτρέψει ένα νέο lockdown.

Ένα στα 100 άτομα στο Παρίσι είναι θετικό στον κορονοϊό από την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι μολύνσεις από τη μετάλλαξη Δέλτα τους τελευταίους μήνες πιέζοντας το σύστημα Υγείας στη χώρα. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι στη Γαλλία πέθαναν την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 122.000.

Προκήρυξη μαμούθ για 1.468 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ- Δείτε το ΦΕΚ

«Φοβόμαστε ότι δεν θα έχουμε αρκετό χώρο στα νοσοκομεία» είπε σε δραματικούς τόνους ο διευθυντής της μονάδας COVID σε νοσοκομείο της Μασσαλίας, Julien Carvelli.

Σήμερα, η κυβέρνηση με τον Εμανουέλ Μακρόν θα έχει έκτακτες συνεδριάσεις για να συζητήσει τα επόμενα βήματα. Ορισμένοι επιστήμονες στη Γαλλία έχουν ζητήσει να καθυστερήσει η επιστροφή στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ή να επιβληθεί εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας.