Φωτιά στη Πεντέλη: Οι φλόγες στη λεωφόρο Μαραθώνος – Εκκενώνονται Πανόραμα Παλλήνης και Βούλα Πικερμίου

 Φωτιά στη Πεντέλη: Οι φλόγες στη λεωφόρο Μαραθώνος – Εκκενώνονται Πανόραμα Παλλήνης και Βούλα Πικερμίου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΡΑΦΙ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Πεντέλης, που καίει από το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς οι εστίες είναι πολλές και σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ οι άνεμοι παραμένουν αρκετά ισχυροί.

Το πύρινο μέτωπο με τη βοήθεια του αέρα, που δεν έχει κοπάσει, κινείται απειλητικά προς την Ανθούσα. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Παλαιά Πεντέλη και στην Καλλιθέα Πεντέλης, όπου φαίνεται να υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.

Μήνυμα 112 για Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης: Εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι
Νέο μήνυμα, αυτή τη φορά για τους κατοίκους στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης με εντολή να εκκενώσουν προς Πικέρμι απέστειλε το 112.
Το μήνυμα εστάλη στις 04.30 στους κατοίκους των δύο περιοχών λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη και πλησιάζει τις δύο περιοχές.

Το πύρινο μέτωπο με τη βοήθεια του αέρα προκαλεί σοβαρές ζημιές ενώ έκαψε και ολοσχερώς σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Καλλιθέα Πεντέλης και Ανθούσα. Στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Στο πεδίο επιχειρούν μαζί μας και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Το χρονικό της καταστροφής

Η φωτιά στη Πεντέλη ξεκίνησε στις 17:19 το απόγευμα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση και κατακαίει ο,τι βρίσκει στο δρόμο της. Στις 2 τη ξημερώματα, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε μήνυμα, για να εκκενωθεί άμεσα η Πεντέλη: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκκενώστε προς Βριλήσσια».

Λίγα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα, το “112” έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στις ανατολικές περιοχές του Γέρακα να εκκενώσουν άμεσα προς την Αγία Παρασκευή.

Γύρω στις 03:55 έκλεισε η Αττική Οδός από τον κόμβο Κηφισίας έως τον κόμβο Ανθούσας και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης και η οποία πέρασε και στην περιοχή της Ανθούσας. Στις 4.30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης. Μάχη δίνεται για να μη περάσει η φωτιά από τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Σεραφείμ Κοτρώτσος