• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Φωτιά Καλύβια-Κερατέα: Εκκενώθηκαν οικισμός και οικοτροφείο – Μάχη με τις φλόγες και στη Νέα Μάκρη

 Φωτιά Καλύβια-Κερατέα: Εκκενώθηκαν οικισμός και οικοτροφείο – Μάχη με τις φλόγες και στη Νέα Μάκρη

Διπλή μάχη με τη φωτιά δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο περιοχές στην Αττική, σε Κερατέα και Νέα Μάκρη. Μάλιστα η φωτιά στην Φέριζα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αναβύσσου.

Φωτιά στη Ν. Μάκρη: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Φέριζα, Κερατέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. Οι άνεμοι στην περιοχή ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική εκκενώθηκε ο οικισμός Φέριζα με πρωτοβουλία του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου.

Ήδη έχει εκκενωθεί και το οικοτροφείο «Αργώ» που φιλοξενεί 30 παιδιά λόγω των πυκνών καπνών και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος. Πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι φλόγες είναι στον οικισμό αλλά πλέον καίνε ξερά χόρτα σε οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αναβύσσου στο ύψος της λεωφόρου Καλυβίων.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.