• 27 Νοεμβρίου, 2020

Ευθανασία: Συγκλονίζει η υπόθεση γιατρού που έδωσε τέλος στην ζωή δυο ασθενών με κοροναϊό

 Ευθανασία: Συγκλονίζει η υπόθεση γιατρού που έδωσε τέλος στην ζωή δυο ασθενών με κοροναϊό

Η ευθανασία και κάθε μορφή υποβοηθούμενου τερματισμού της ζωής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, λόγω της βαριάς κληρονομιάς του Ολοκαυτώματος, της εκτέλεσης πάνω από 6 εκατομμυρίων ανθρώπων από το ναζιστικό καθεστώς και των απάνθρωπων πειραμάτων στα οποία υποβλήθηκαν πολλοί από αυτούς.

Στην Γερμανία ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εναντίον ενός γιατρού στην πόλη Έσσεν, ο οποίος φέρεται ότι σκότωσε δύο ασθενείς που είχαν προσβληθεί από την Covid-19, ξεκίνησε η γερμανική αστυνομία.

Ο 44χρονος γιατρός, που εργαζόταν για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν από τον περασμένο Φεβρουάριο, φέρεται ότι χορήγησε ένα θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα σε δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 50 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονταν στην εντατική, σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Αιχμές Τζιτζικώστα για ολιγωρία της κυβέρνησης. “Η κατάσταση είναι τραγική, έπρεπε να ληφθούν μέτρα νωρίτερα”

Σύμφωνα με την αστυνομία του Έσσεν, ο γιατρός συνελήφθη την Τετάρτη και ομολόγησε τη μία δολοφονία, λέγοντας ότι ήθελε να γλιτώσει τον ασθενή και τους συγγενείς του από τη δοκιμασία τους.

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο 44χρονος είχε ενημερώσει τις οικογένειες των ασθενών, προτού να τους κάνει τη θανατηφόρα ένεση.

Στη Γερμανία, με βάση μια περσινή δικαστική απόφαση, οι ασθενείς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για να τερματίσουν τη ζωή τους. Δεν είναι σαφές αν συνέβη κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση.