• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown στη Λακωνία – Τι είπε ο Τσιόδρας (vid)

 Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown στη Λακωνία – Τι είπε ο Τσιόδρας (vid)

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία του κυβερνητικού κλιμακίου στη Λακωνία και πλέον το τοπικό lockdown είναι ορατό και πιθανό.

Επιστρέφει στον Πειραιά το Mein Shiff 6- Ανησυχία για τους επιβαίνοντες μετά τα κρούσματα κοροναϊού

“Υπάρχει μια επιδημία στην περιοχή. Αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό μεταναστών. Ανιχνεύθηκε από ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα δράσης για την ανίχνευση ελονοσίας. Θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην περιοχή” τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. “Αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό που δύσκολα ελέγχεται και πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους και βεβαίως περιορισμό της διασποράς στον γενικό πληθυσμό” συμπλήρωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Από την πλευρά του ο καθηγητής επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, είπε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι. “Έχουμε καλή συνεργασία με τον πληθυσμό αυτό των μεταναστών. Έχουν αποφασιστεί κάποια μέτρα και θα ανακοινωθούν” σημείωσε.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown. “Η δράση μας αφορά τρεις άξονες. Θα απομονωθούν σε συγκεκριμένο χώρο τα θετικά κρούσματα. Συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των μεταναστών και όλης της κοινότητας. Θα συνεχίσουμε και την ιχνηλάτηση των στενών επαφών, θα δώσουμε κάποιες οδηγίες να αποφύγουν κάποιες μέρες να μεταβούν σε εργασίες” είπε. Ερωτηθείς εάν εξετάζεται τοπικό lockdown, απάντησε: ” Εξετάζεται αλλά αυτή τη στιγμή δεν το κάνουμε. Εφόσον τελειώσουν τα τεστ στην κοινότητα μεταναστών, θα συνεχίσουμε σε στενές επαφές και άλλες επαφές”.