• 5 Μαρτίου, 2021

Εξελίξεις στις Ομοσπονδίες μετά το σάλο – Αυγενάκης: Εκπρόσωπος αθλητών με δικαίωμα ψήφου στις Διοικήσεις

 Εξελίξεις στις Ομοσπονδίες μετά το σάλο  – Αυγενάκης: Εκπρόσωπος αθλητών με δικαίωμα ψήφου στις Διοικήσεις

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου (χρυσή Ολυμπιονίκης) και των άλλων πρωταθλητριών φαίνεται ότι θα φέρει αλλαγές, τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη πολιτεία, στο χώρο των Ομοσπονδιών και γενικότερα της λειτουργίας του αθλητισμού.

Όλα αυτά κατόπιν των αντιδράσεων και ενώ όπως αποκαλύπτει σήμερα στον ΣΚΑΙ ο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ότι έχει γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων: Καταγγελίες και από άλλες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες για κακοποίηση ή παρενόχληση – Μπακογιάννη, Ιατρίδου, Μπίκοφ, Ψυχογιού (vid)

Γνώριζε εδώ και καιρό η Εισαγγελία την καταγγελία Μπεκατώρου; Η Ολυμπιονίκης δεν μίλησε (τώρα) για πρώτη φορά…

Είπε ο κ. Αυγενάκης:

  • «Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί ενέχει και ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης», ανέφερε. Κάλεσε δε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κ. Μπεκατώρου κι άλλοι αθλητές. «Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε να διαμορφωθεί ένα υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών. Είναι υποχρέωσή μας», συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα αναφέρει πώς θα έρθει νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, με δικαίωμα ψήφου.

  • «Είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε αυτόν τον χώρο. Ο χώρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται καθαρό οξυγόνο. ‘Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου». 

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από υγιή αθλητισμό.

  • «Η Σοφία εκπροσωπεί το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας. Είναι οι πολλοί. Οι λίγοι ευτυχώς, αλλά κραταιοί μέχρι πρότινος, ήταν αυτοί οι εν λόγω κύριοι της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που θεωρούσαν ότι είναι αμετακίνητοι, ότι είναι ακίνητοι γιατί όντως περνούσαν πολλές διοικήσεις και κανένας δεν τους άγγιζε», σημείωσε. 

Επισήμανε ότι όταν το υπουργείο Αθλητισμού έθεσε το θέμα του ορίου θητειών και ηλικιών στις διοικήσεις των Ομοσπονιδών «για να σπάσουμε την αίσθηση της μονιμότητας και της κυριαρχίας προσώπων», μια από αυτές τις διοικήσεις που αντέδρασε σφόδρα με ανακοινώσεις και σκληρές κουβέντες ήταν και της Ιστιοπλοΐας.

  • «Άνθρωποι που δεν είχαν το θάρρος από την πρώτη στιγμή που βγήκε δημόσια η Σοφία Μπεκατώρου να καταγγείλει αυτό που της συνέβη, που έσπασε τη σιωπή της, να την αγκαλιάσουν. Αντίθετα, βγήκαν με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που άφηνε υπονοούμενα, κάτι που δεν αρμόζει στους ανθρώπους του αθλητισμού. Συν τοις άλλοις, εγώ θα καυτηριάσω την ακόμα πιο προκλητική ανάρτηση, την οποία την εξαφάνισε λίγες ώρες αργότερα, η γενική γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας  που κι εκείνη αντί να συμπαρασταθεί στην Ολυμπιονίκη, βρέθηκε να αναρτά φράσεις και κουβέντες που μόνο εκνευρισμό προκαλούν», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.