• 18 Ιουνίου, 2021

Εστίαση: Πότε επιστρέφει η μουσική – Γυμναστήρια: 31 Μαΐου για όλους

 Εστίαση: Πότε επιστρέφει η μουσική – Γυμναστήρια: 31 Μαΐου για όλους

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για τα γυμναστήρια που ανοίγουν από τις 31 Μαΐου, ξεκαθαρίζοντας πως θα μπορούν όλοι να τα επισκεφθούν – και όχι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι. Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Open, τα γυμναστήρια έμειναν για πολύ καιρό κλειστά λόγω του παρατεταμένου lockdown, με το άνοιγμά τους να κρίνεται επιβεβλημένο τόσο για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους, όσο και για όλους τους πολίτες.

Μάλιστα, εν είδει αστεϊσμού, ο υπουργός αποκάλυψε πως και ο ίδιος στην καραντίνα έφτασε τα 100 κιλά, τα οποία κατάφερε να ρίξει στα 91 με σκληρή δίαιτα.

O κύριος Γεωργιάδης αναφέρθηκε, παράλληλα, στο πακέτο στήριξης στην εστίαση, διευκρινίζοντας πως μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας έχουν ήδη υποβληθεί 7.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από όταν λάβουν τη σχετική έγκριση, οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν τα αντίστοιχα ποσά στο λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση γυμναστηρίων και παιδότοπων θα ανοίξει μεταξύ 28 και 30 Μαΐου, διευκρινίζοντας πως αφορά όλα τα γυμναστήρια και παιδότοπους, καθώς δεν μπαίνει θέμα μείωσης τζίρου, ενώ τα ποσά θα διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν έναν εργαζόμενο θα λάβουν το ποσό των 4.000 ευρώ, όσοι έχουν πάνω από 9 εργαζομένους 17.000 ευρώ, ενώ όπως εξήγησε στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ορισμένες κατηγορίες με τα ποσά να αυξάνονται κλιμακωτά.

Η μουσική στην εστίαση

Η μουσική είναι ένα από τα επόμενα ζητήματα που θα εξετάσει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε σήμερα στο θέμα, σχολιάζοντας τα εξής:

«Η επιτροπή των επιδημιολόγων έκρινε έτσι, η κυβέρνηση άκουσε την εισήγηση. Καθώς προχωράμε θα μπορούσαν ίσως να το δουν. Εμπιστευόμαστε την επιτροπή. Αισιοδοξούμε ότι πράγματα μπορούν να αλλάξουν».

Κληθείς από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να απαντήσει στο αν θα αλλάξει η απόφαση και πότε, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι τέλος του μήνα είναι πιθανό να αλλάξει αυτή τη απόφαση:

  • «Η επιτροπή θα αποφασίσει. Η μουσική έχει άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Προφανώς κάποια στιγμή θα αλλάξουν την απόφαση. Δεν μπορείς να ελέγξεις πόσα ντεσιμπέλ έχει το ταβερνάκι και πόσα έχει κάτι άλλο. Να μην ξεχνάμε ότι ο ιός είναι εδώ, συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι. Ας εμπιστευτούμε την επιτροπή. Καθώς προσεγγίζουμε το τέλος του μήνα ίσως θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιες αποφάσεις. Δεν μπορώ να σας το πω τώρα. Αλλά σίγουρα με το γεγονός των εμβολιασμών και την ταχύτητα πράγματα θα αλλάξουν».

«Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς. Αυτή τη στιγμή εμβολιάζουμε το 1% του πληθυσμού ημερησίως αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου που θα ανοίξουν» σημείωσε επίσης.