• 9 Μαΐου, 2021

Ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού για το έγκλημα: Έβγαλε την πρίζα, τον σωλήνα αερισμού και αναποδογύρισε την οθόνη

 Ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού για το έγκλημα: Έβγαλε την πρίζα, τον σωλήνα αερισμού και αναποδογύρισε την οθόνη

Τις δραματικές προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τον διασωληνωμένο που πέθανε στην Παθολογική Κλινική του Ερυθρού Σταυρού όταν ένας άλλος ασθενής αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος περιγράφει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Κατά την προσπάθεια τους να τον επαναφέρουν, διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού:

«Στο θάλαμο 235 της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορωνοϊό:

“Αυτοέλεγχος του τενεκένα” – Η πλατφόρμα self test των φαρμακοποιών έπαθε σκοιλ ελικίκου – Σάλος στο twitter

Α) Σ.Ε, γεν. 1944, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και

Β) υπήκοος Αλβανίας M.S, γεν. 1961, ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος,

ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του ΣΚΑΝΤΖΟΥ, όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και περί την 00:12 ώρα της 08-04-2021 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά την προσπάθεια τους να τον επαναφέρουν, διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, στη κλινική επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού και ο θανόντας, που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή.

Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τη Δ.Ε.Ε./Τμ. Εξερευνήσεων και από προφορική ενημέρωση ανευρέθη αποτύπωμα του MULLISI στη συσκευή του αναπνευστήρα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Ιατροδικαστής κ. ΝΤΙ ΛΕΡΝΙΑ.

Ανωτέρω δράστης συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, η δε σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Αθηνών».