• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΡΤ: Θέμα στην Sun η “ρατσιστική καταιγίδα” με τον Καρμοίρη

 ΕΡΤ: Θέμα στην Sun η “ρατσιστική καταιγίδα” με τον Καρμοίρη

Εκτός συνόρων έφτασαν τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν στην ΕΡΤ…

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sun είχε εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα με το ρατσιστικό σχόλιο του Δημοσθένη Καρμοίρη για τους Νοτιοκορεάτες που οδήγησε στην διακοπή της συνεργασίας του με την κρατική τηλεόραση.

Το σχετικό θέμα είχε τίτλο «Ρατσιστική Καταιγίδα – Τόκιο 2020: Σχολιαστής απολύθηκε αφού είπε ότι “τα μάτια των παικτών της Ν. Κορέας είναι σχιστά” και “πώς μπορούν να δουν τη μπάλα;”».

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα έγραψε, μεταξύ άλλων, ένας σχολιαστής της ΕΡΤ «απολύθηκε αφού είπε ότι οι παίκτες της Νότιας Κορέας έχουν σχιστά μάτια», προσθέτοντας «πως “δεν ξέρει πώς μπορούν να δουν την μπάλα”», με τη φράση αυτή να σχολιάζεται ως «συγκλονιστική ρατσιστική καταιγίδα».

Η «Sun» επισημαίνει, δε, πως τη δήλωση αυτή ακολούθησε το γέλιο του δημοσιογράφου, σε συνέχεια του σχολιασμού της «μάχης» μεταξύ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Jeoung Young-sik, στο πινγκ πονγκ, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ραγκούσης: Φτιάχνουν κανονικό κομματικό στρατό με 15 χιλιάδες “αξιολογητές”

Παρατίθεται, έπειτα, η ανακοίνωση της ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία: «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».