• 29 Οκτωβρίου, 2020

Ερντογάν: Κακομαθημένες Ελλάδα – Κύπρος, δεν μας αφήνουν επιλογή

 Ερντογάν: Κακομαθημένες Ελλάδα – Κύπρος, δεν μας αφήνουν επιλογή

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την Daily Sabah, χαρακτήρισε «κακομαθημένες» από την Ε.Ε. την Ελλάδα και την Κύπρος τα αιτήματα των οποίων είναι ανεδαφικά.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία «δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση παρά να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές, αυτοβούλως, για να διασφαλίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι μία από τις σημαντικότερες διαμάχες που έχουμε στις θάλασσες. Δεν είμαστε υπέρ μιας σύγκρουσης στη Μεσόγειο. Το μοναδικό αίτημά μας είναι ο σεβασμός στα δικαιώματά μας. Εκείνοι που μας έφερναν χάρτες και θα μας φυλάκιζαν στις ακτές μας ακολούθησαν πρώτα την τακτική της απειλής και του εκβιασμού. Είναι δική τους επιλογή να αρχίσουν μια σύγκρουση στην ανατολική Μεσόγειο. Θα διατηρήσουμε την αποφασιστική μας στάση μέχρι το τέλος», τόνισε.

Για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ ο Ερντογάν επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν και να «δώσει με όποιον τρόπο μπορεί ένα χέρι βοηθείας στους καταπιεσμένους της περιοχής».

Επέκρινε όσους καλούν για κατάπαυση καθώς κάτι τέτοιο… «δεν έχει νόημα»! «Οι κατακτητές πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη που καταλαμβάνουν παράνομα», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στους Αρμένιους της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Η ειρήνη στην περιοχή θα επέλθει μόνο εάν η Αρμενία εγκαταλείψει τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που καταλαμβάνει», υποστήριξε.

Οι υποστηρικτές του «αδίστακτου κράτους» θα «λογοδοτήσουν», καθώς είπε ότι οι συκοφαντίες της Αρμενίας εναντίον της Τουρκίας δεν θα τη σώσουν.