• 22 Απριλίου, 2021

Ερντογάν: Δραματική έκκληση στους Τούρκους να καταθέσουν χρήματα και χρυσό για να στηρίξουν τις τράπεζες

 Ερντογάν: Δραματική έκκληση στους Τούρκους να καταθέσουν χρήματα και χρυσό για να στηρίξουν τις τράπεζες

Δραματική είναι η κατάσταση στην Οικονομία της Τουρκίας και ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε δραματική έκκληση προς τους Τούρκους πολίτες για στήριξη της λίρας.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μετατρέψουν τα χαρτοφυλάκια σε συναλλάγμα και χρυσό μέσω των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε λίρες ως «win-win» στρατηγική για τη χώρα για τους ίδιους καθώς μετά τις εξελίξεις στην κεντρική τράπεζα της χώρας η λίρα έχασε 12% σε μια εβδομάδα.

Η αντικατάσταση του πρώην επικεφαλής Naci Agbal από τον Sahap Kavcioglu, ο οποίος υποστηρίζει την άποψη του προέδρου ότι τα υψηλά επιτόκια οδηγούν σε υψηλό πληθωρισμό, οδήγησαν σε αναταραχή της αγοράς εν μέσω ανησυχιών ότι η Τουρκία μπορεί να επιστρέψει σε ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων για την προστασία του νομίσματός της.

Νέες πληροφορίες για την άρση του lockdown – Ανατροπή με σχολεία – λιανεμπόριο

«Ενώ 103 χιλιάδες νέες εταιρείες άνοιξαν στη χώρα μας πέρυσι, ο αριθμός των εταιρειών που έκλεισαν δεν έφτασε καν τις 16 χιλιάδες», είπε, σε μία προσπάθεια να δώσει θετικό τόνο στις οικονομικές εξελίξεις, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα. 29 Μαρτίου.
Ενώ για ακόμα μια φορά προχώρησε σε επίκληση αόρατου εχθρού «στη χώρα μας τελάληδες της καταστροφής ξεκίνησαν τη δουλειά τους, από την πολιτική μέχρι τα ΜΜΕ».