Φωνή συμπαράστασης από τους εργαζόμενους ΟΑΕΔ: Να ακυρωθεί το πρόστιμο στην υπάλληλο που άφησε γαρύφαλλο στο Πολυτεχνείο

 Φωνή συμπαράστασης από τους εργαζόμενους ΟΑΕΔ: Να ακυρωθεί το πρόστιμο στην υπάλληλο που άφησε γαρύφαλλο στο Πολυτεχνείο

Ακύρωση του προστίμου που επιβλήθηκε σε υπάλληλο του ΟΑΕΔ που εργαζόταν κοντά στο Πολυτεχνείου και της επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή κατέθεσε ένα γαρύφαλλο για να τιμήσει τους νεκρούς, ζητάει η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ «καταγγέλλουν απερίφραστα την ανάλγητη καταβολή προστίμου σε συνάδελφο που εργάζονταν στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ, Β1 Μελετών & Οργάνωσης, επί της Σολωμού 60, πλησίον του Πολυτεχνείου επειδή κατέθεσε ένα γαρύφαλλο για να τιμήσει τους νεκρούς και όσους βασανίστηκαν για να έχουμε όλοι εμείς Δημοκρατία.

Πένθος με 63 νεκρούς και 443 διασωληνωμένους – 2.422 νέα κρούσματα

Η συνάδελφος, όπως αναφέρουν, εργάζονταν σήμερα βάσει υπηρεσιακών αναγκών στο κτίριο του τ. ΟΕΚ που πλέον ανήκει στον ΟΑΕΔ. Είχε τηρήσει ακριβώς όλους τους νόμους και τις εγκυκλίους για να έρθει στην δουλειά της και να προσφέρει τις υπηρεσίες της παρότι σήμερα υπέστη όπως και όλοι οι συνάδελφοι της Διεύθυνσης Β1 ΟΑΕΔ, εξονυχιστικούς ελέγχους για να προσέλθουν το πρωί.

Όπως εξηγεί η Αδέσμευτη Φωνή κατά τη διάρκεια του ωραρίου της και τηρουμένων όλων των σχετικών κανόνων περί ολιγόωρης άδειας για προσωπικούς λόγους (1 δίωρη άδεια/μήνα) περπάτησε μόνη της, με ένα λουλούδι στο χέρι για να κάνει ότι έκανε κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δυστυχώς, αντιμετώπισε την αναλγησία και τον παραλογισμό. Παρότι είχε στείλει τον κωδικό για να μπορέσει να περπατήσει 200μ, αναγράφοντας την διεύθυνση εργασίας της αφού εκεί βρισκόταν, τα αστυνομικά όργανα εκτελώντας άνωθεν εντολές, της καταλόγισαν πρόστιμο 300 € για ψευδή αναγραφή πληροφοριών».

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους όπου και εάν δουλεύουν, όλες τις Συλλογικότητες, όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να καταγγείλουν απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό «που υποτιμά τους αγώνες χιλιάδων συμπολιτών μας ενάντια στη Χούντα και το φασισμό!!». Να σημειωθεί ότι η Αδέσμευτη Φωνή αναφέρει ότι «αν δεν ακυρωθεί το πρόστιμο, τότε θα το πληρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με έρανο μεταξύ τους!!»

Χρήστος Σταθόπουλος