• 3 Μαρτίου, 2021

Επιβεβαιώνει ο Στ. Πέτσας ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί στην Επίδαυρο

 Επιβεβαιώνει ο Στ. Πέτσας ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί στην Επίδαυρο

Επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο (εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης) για να μεταβεί στην Επίδαυρο όπου παρακολούθησε την παράσταση “Πέρσες”.

Ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε πάντως πώς ο πρωθυπουργός αρχικά μετέβη στην Πάρο (συναντήθηκε με τον Τομ Χανκς) με το αεροπλάνο της γραμμής και εν συνεχεία χρησιμοποίηση το στρατιωτικό ελικόπτερο το απόγευμα της Κυριακής για να μεταβεί στην Επίδαυρο.

“Η χρήση των μέσων κρίνει την εκπροσώπηση του θεσμού” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: . “Το Σάββατο ο Ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με πτήση της γραμμής. Μετακινήθηκε από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει την παράσταση Πέρσες. Από την αξιωματική αντιπολίτευση θα περιμέναμε περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές επισκέψεις”.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε για το αν η συνοδεία του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε επίσης στρατιωτικό ελικόπτερο για τις μετακινήσεις της.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:

Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο – Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;
Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Περιμένουμε απαντήσεις.