• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Επίθεση στη Βιέννη: Γιατί συνδέουν τον Ερντογάν

 Επίθεση στη Βιέννη: Γιατί συνδέουν τον Ερντογάν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νίχαμερ περιέγραψε τον βαριά οπλισμένο άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε χθες βράδυ από πυρά αυστριακών αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης με τον όρο «ισλαμιστής τρομοκράτης».

«Ζήσαμε χθες βράδυ μια επίθεση από τουλάχιστον έναν ισλαμιστή τρομοκράτη», είπε ο Νίχαμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επέτρεψαν να εξαχθεί το συμπέρασμα πως επρόκειτο περί «συμπαθούντα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη – Ανθρωποκυνηγητό και για άλλους συνεργούς

Στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βιέννης ανέφερε ότι τα θύματα της επίθεσης είναι τρία, δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Ωστόσο , στην Αυστρία θυμήθηκαν -κι αυτό είναι εμφανές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- τις δηλώσεις Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες “κανένας δυτικός πολίτης δεν θα αισθάνεται ασφαλής στο δρόμο”.

Δήλωση που έκανε πολύ πρόσφατα. Και δεν είναι η μοναδική.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του Τούρκου Προέδρου «απέναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη η μόνη φωνή που υψώνεται σήμερα είναι η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου!» Και συνέχισε ο εξοργισμένος από τα γαλλικά σατυρικά σκίτσα Ερντογάν, δίνοντας ταυτόχρονα ιερούς όρκους εναντίον μιας Ευρώπης «με τόσο άσχημες και άθλιες αμαρτίες, που ούτε οι απέραντες θάλασσες δεν θα φτάσουν να ξεπλύνουν τους λεκέδες της».

Τι προαναγγέλλει, άραγε, αυτή η τελευταία λεκτική επίθεση του νεο-οθωμανού σουλτάνου κατά της Ευρώπης, των αξιών και του τρόπου ζωής της;