• 20 Οκτωβρίου, 2021

Iωάννα Παλιοσπύρου: “Έφτασα κοντά στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι”

 Iωάννα Παλιοσπύρου: “Έφτασα κοντά στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι”

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Κατερίνα Καινούργιου.

Η άτυχη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα έκανε μόνο μια παράκκληση.

Συγκεκριμένα ζήτησε να μην κοπεί τίποτα από τη συνέντευξή της και να προβληθούν όλα, παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλη διάρκεια.

Τι συμβαίνει με το ρήγμα της Πάρνηθας – Η απάντηση του Γερ.Παπαδόπουλου

«Από την αρχή που έχει συμβεί αυτή η επίθεση ήταν για εμένα το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Το γιατί έγινε αυτή η επίθεση. Ήταν μεγάλη απογοήτευση για εμένα και προσβολή. Όχι όμως μόνο για εμένα γιατί μαζί μου έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολλοί άνθρωποι όπως είναι η οικογένειά μου. Η επίθεση έγινε σε εμένα αλλά ταλαιπωρήθηκαν πολλοί άνθρωποι. Ενώ όλοι ήμασταν εκεί (σ.σ: στο δικαστήριο) εκείνη (η κατηγορούμενη) επέλεξε να μην έρθει. Δεν γνωρίζω αν θα παρευρεθεί την επόμενη φορά όμως όλη η συμπεριφορά που όλοι μας έχουμε δει είναι αυτή. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν δείχνει να έχει κατανοήσει πόσο σοβαρό είναι αυτό που κάνει. Κρατάει μια απόσταση σαν να μην την αφορά», είπε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου και συνέχισε:

«Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω να πάω στο δικαστήριο όμως για εμένα ήταν μονόδρομος. Θεωρώ ότι το οφείλω στον εαυτό μου. Ενώ με επιβαρύνει είναι ένας τρόπος για να προχωρήσω παρακάτω».

«Είχα τη διάθεση να μιλήσω στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο γιατί ήξερα ότι ο κόσμος περίμενε μια κουβέντα από εμένα», συμπλήρωσε.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν δίστασε να αναφερθεί και στον συνήγορο της κατηγορούμενης, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος την πλησίασε στην δίκη και θέλησε να της εκφράσει τη συμπαράστασή του.

«Θα είμαι εκεί σε κάθε δικάσιμο. Το οφείλω και στον εαυτό μου και στους ανθρώπους μου. Θα ήθελα να είναι εκεί. Λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Μόνο τη θέση της επιβαρύνει. Αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι αμετανόητη», είπε για την κατηγορούμενη.

Όσο για τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μετά την επίθεση είπε:

«Επειδή ο καθένας μας δεν έχει γνώσεις ιατρικές, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει το να πέφτει πάνω σου κάτι τόσο καυστικό, στην προσπάθειά μου να εξηγήσω το εύρος της ζημιάς και ότι αυτό δεν διορθώνεται, αποφάσισα να δώσω την εικόνα και να δουν πόση ζημιά έχει γίνει και πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της αποκατάστασης. Όταν αντίκρυσα για πρώτη φορά τις φωτογραφίες ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα που μου ήρθαν στο μυαλό… Πριν τις δω είχα ζητήσει από τη γιατρό μου να μου εξηγήσει τι μου έχει συμβεί και πάντα προσπαθούσε να μου εξηγήσει αλλά όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία μου κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να μου δώσει να καταλάβω το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς και την προσπάθεια που έπρεπε ως γιατρός να κάνει για να αποκαταστήσει τη ζημιά. Το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν ότι η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος και το κουράγιο μπροστά μου να φέρεται φυσιολογικά χωρίς να δείχνει τον πόνο της και να με κάνει να αισθάνομαι ήρεμη και ότι όλα θα πάνε καλά. Τρίτον κατάλαβα πόσο πολύ κοντά έφτασα κοντά στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα και δυστυχώς είναι ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω ξανά να είμαι έτσι όπως ήμουν».

Λίγο μετά είπε: «Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα ξαναδώ την εικόνα που ήξερα. Στην αρχή έψαχνα να με βρω κάτω από αυτή την εικόνα.

«Ο σωματικός πόνος πάντα ξεχνιέται, ο ψυχικός πόνος όχι. Οι σωματικοί πόνοι ήταν και είναι αφόρητοι κάθε φορά που πρέπει να κάνω κάτι, είτε είναι θεραπεία είτε κάτι άλλο. Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα μέσα στο νοσοκομείο. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι είναι όταν μου έπαιρναν αίμα. Ήταν πολύ επίπονο γιατί δεν έχω φλέβες, τα χέρια μου είναι καμένα. Αυτό ήταν κάτι που ακόμα με τρομάζει αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό. Το δεύτερο που θυμάμαι πολύ έντονα είναι στα πρώτα χειρουργεία. Βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ, δεν ρωτούσε λεπτομέρειες τη γιατρό μου στην αρχή γιατί φοβόμουν και προσπαθούσα να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου και αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί ήταν να πεθάνω.», είπε μεταξύ άλλων