• 23 Οκτωβρίου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπηκε η δίκη – Στις 14 Οκτωβρίου η απολογία της κατηγορουμένης

 Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπηκε η δίκη – Στις 14 Οκτωβρίου η απολογία της κατηγορουμένης

Σήμερα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά σε μια εβδομάδα, στις 14 Οκτωβρίου, η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, θα πρέπει να είναι εκεί για να απολογηθεί.

Στις 09:00 το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, η 36χρονη Έφη θα σταθεί μπροστά στους δικαστές και το θύμα της για να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν να ρίξει, στις 20 Μαΐου 2020, βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Και κυρίως να εξηγήσει το “εσύ ξέρεις γιατί έγινε” που είχε πει στο θύμα της την πρώτη (ουσιαστικά) μέρα της δίκης.

“Τι φρικτό αυτό που έγινε…” έλεγε η κατηγορούμενη στην ξαδέλφη της

Τις αντιδράσεις της κατηγορουμένης μετά την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα περιέγραψε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η ξαδέλφη της.
Η Έφη Κακαράντζουλα, όπως ανέφερε η ξαδέρφη της, αναρωτιόταν «τι να έχει γίνει;» για την επίθεση με βιτριόλι παρά το ότι ήταν αυτή που είχε ρίξει το καυστικό υγρό στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η μάρτυρας κατέθεσε μετά τον ψυχίατρο που παρακολουθεί την Ιωάννα Παλιοσπύρου, και είπε στο δικαστήριο πώς έμαθε ό,τι έμαθε από τις ειδήσεις υποστηρίζοντας ότι είχε περιστασιακά επικοινωνία με την κατηγορούμενη με την οποία «βρισκόμασταν πού και πού και κάναμε παρέα φιλική».

Ο διάλογος της εξαδέλφης της Έφης με τον πρόεδρο στη δίκη για το βιτριόλι:

Πρόεδρος: Μετά την επίθεση είχατε επικοινωνία;

Μάρτυρας: Μετά τις 19 – 20 άνοιξα την επιχείρηση μου, δε θυμάμαι αν την είχα δει εκείνες τις ημερομηνίες. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε πάει να δώσει κάποια συνέντευξη. Γενικά μετά την επίθεση ήταν λίγο πιο στεναχωρημένη, πιο αφηρημένη, εγώ πίστευα ότι ήταν λόγω καραντίνας δεν μπορούσα να φανταστώ.

Πρόεδρος: Συζητήσατε για την επίθεση;

Μάρτυρας: Ναι. Μου είπε τί φρικτό αυτό που έχει συμβεί; Τι να είχε γίνει; Ότι δεν έπρεπε να γίνει. Παρά το ότι τα γεγονότα μας έχουν φέρει σε τέτοιες καταστάσεις, δεν είναι τέτοιο παιδί. Οι γονείς της δεν είναι καθόλου καλά για αυτό δεν ήρθαν. Φοβούνται για πιθανή επίθεση. Δεν είχα ιδέα ότι την παρακολουθούσε 1,5 χρόνο πριν. Τα έμαθα όλα από τις ειδήσεις. Η κοινή γνώμη έχει δημιουργήσει μια γνώμη που δεν είναι λάθος, αλλά δε φταίνε οι γονείς.

Πολιτική αγωγή: Γιατί η οικογένεια της Έφης δεν ήρθε σε μια επικοινωνία με την οικογένεια της Έφης να ζητήσει συγνώμη;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.