• 29 Νοεμβρίου, 2021

Επίθεση ακροδεξιών και δεξιών τρολ στη Ναταλία Γερμανού μετά τη συνέντευξη με τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο (vid)

 Επίθεση ακροδεξιών και δεξιών τρολ στη Ναταλία Γερμανού μετά τη συνέντευξη με τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο (vid)

Η Ναταλία Γερμανού φιλοξένησε στην υψηλής τηλεθέασης εκπομπή της, «Καλύτερα» στον Alpha, τον Ιάσονα Αποστολόπουλο, γνωστό ακτιβιστή και διασώστη προσφύγων. Ακολούθησε επίθεση από τρολ, δεξιούς και ακροδεξιούς. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος περιέγραψε μέσα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, την προσωπική του εμπειρία για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη το προσφυγικό ζήτημα.

Το γεγονός ότι η συνέντευξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου έγινε λίγες ημέρες μετά την αιχμηρή ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων που προκάλεσε, επίσης, τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού και την ανοίκεια επίθεση των δεξιών και ακροδεξιών τρολ, ίσως, ήταν και ένας ακόμα λόγος που προκάλεσε την «έκρηξη» δεξιών και ακροδεξιών.

H «Ομάδα Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτησή της αναφέρει: «Αντί να δούμε τους πραγματικούς ήρωες του ελληνικού Λιμενικού, βλέπουμε τον Αποστολόπουλο που κατηγορεί την Ελλάδα ότι κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!».

O Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τη σκυτάλη, κάνοντας ανάρτηση με τις απαντήσεις που έδιναν στη Ναταλία Γερμανού άλλοι επώνυμοι χρήστες.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε την απάντηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ο οποίος του εξήγησε τι προβλέπει το διεθνές δίκαιο, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα για την επιθέσεις που δέχεται ως «ασυναρτησίες»:

«Ο άνθρωπος γράφει επικίνδυνες ασυναρτησίες κ δεν έχει ιδέα τι θα πει maritime law. Η υποχρέωση διάσωσης ΚΑΘΕ ανθρώπου σε κίνδυνο περιλαμβάνεται σε 3διεθνείςσυνθήκες,Unclos,Solas,SAR κ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η μόνη ενέργεια που νομιμοποιείται να κάνει το λιμενικό είναι διάσωση»

Οι αναρτήσεις των δεξιών και ακροδεξιών, τρολ και μη έπεσαν στη συνέχεια «βροχή». Αναπτύχθηκε όμως και ένα κύμα συμπαράστασης στο Twitter προς τη Ναταλία Γερμανού, με το hashtag #μετηΝαταλια και #kalytera, να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των trend.