• 21 Οκτωβρίου, 2020

Επεισόδια στο Υπ. Παιδείας – Χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο (vid)

 Επεισόδια στο Υπ. Παιδείας – Χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο (vid)

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Παιδείας με τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης στους μαθητές, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Οι μαθητές είχαν συγκεντρωθεί από τις 12:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, φωνάζοντας συνθήματα. Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετέχουν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

Οι μαθητές απωθήθηκαν προς το Mall. 

Αναλυτικότερα, η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα ατόμων άρχισε να πετά πέτρες και φωτοβολίδες, με την αστυνομία να απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών και τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ενισχύονται.

Τα επεισόδια προκάλεσαν έντονη αντίδραση από μαθητές και δασκάλους, οι οποίοι προσπάθησαν να απομακρύνουν τους ταραξίες τονίζοντας ότι «πρέπει να ακούσει τα αιτήματά μας η Κεραμέως».

Οι μαθητές, οι οποίοι ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ζητούν, επίσης, να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά από την αρχή της εβδομάδας, όταν άρχισε η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα αριθμητικά στοιχεία.