• 15 Απριλίου, 2021

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αρνείται τα πάντα ο 22χρονος που προφυλακίστηκε για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

 Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αρνείται τα πάντα ο 22χρονος που προφυλακίστηκε για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αλλά κατά την απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξαν ότι ουδεμία σχέση είχαν με τα επεισόδια. Ο δε 30χρονος Ελληνοϊρακινός, απέδωσε την εμπλοκή του, στην αντιπαράθεση της οικογένειάς του με τον εν διαστάσει σύζυγο της αδελφής του. Από την πλευρά του ο 22χρονος Π. Μ. αλβανικής καταγωγής ισχυρίστηκε πως μόνο στην πορεία ήταν η οποία ήταν και η πρώτη στη ζωή του που συμμετείχε.

«Στις 9 Μαρτίου 2021 δούλευα το πρωί. Σχόλασα στις 13.00. Πήρα τη μητέρα μου τηλέφωνο γιατί σχολάμε την ίδια ώρα περίπου και της είπα να έρθει να με πάρει από τη δουλειά στον Άγιο Δημήτριο και έτσι και έγινε και γυρίσαμε μετά σπίτι. Έκανα μπάνιο και ο πατέρας μου μου είπε ότι μίλησε με τον θείο μου και του είπε να πάω στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη για να κάνω format στον υπολογιστή του. Στον θείο μου έφτασα στις 4 με 4 παρά 10. Πήγα εκεί με το μετρό. Εκείνη την ώρα μίλησα και με τον φίλο μου τον Ζ. για τον υπολογιστή, μου είπε ότι ήθελε να πάει στην πλατεία, μου πρότεινε αν ήθελα να πάω και εγώ και επειδή ήμουν ήδη κοντά του είπα να έρθει να με πάρει. Στο σπίτι του θείου μου ήταν και η θεία μου και ο ξάδελφός μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα “εκτόξευση” κρουσμάτων σήμερα – Περισσότερα από 2.500

Ο Ζ. ήρθε και με πήρε γύρω στις 18.00 με 18.30 με το μηχανάκι…Φτάσαμε στην πλατεία, εκεί μας περιμένει και ένας άλλος φίλος ο Γ.Μ. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει προς την Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα. Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες. Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα στις 19.00 με 19.30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου το Ζαν τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγία Φωτεινή και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξαναβρήκα έπειτα από 10 λεπτά στην Αγίας φωτεινής. Του είπα ότι δεν βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου….

Του είπα να δώσει το κινητό του να καλέσω στο κινητό μου. Μετά πήγαμε να βρούμε τον Γ. στην πλατεία, φύγαμε με τον Γ. και ο Ζ. έφυγε με το μηχανάκι του, μετά πήγαμε με το Γ. στην BP Άνω Γλυφάδας, οδός Γούναρη γιατί δεν ήθελα να πάω σπίτι να αναστατώσω τους γονείς μου, πήρα στο κινητό μου το σήκωσε ένας κύριος, ονόματι Γιάννης και μου είπε ότι έχει το κινητό μου και να πάω να το πάρω από Πλαστήρα 52 στη Νέα Σμύρνη. Πήρα τους γονείς μου να έρθουν να με πάρουν από την BP και να πάμε όλοι μαζί να πάρουμε το κινητό μου…Πήγαμε, πήρα το κινητό μου τελικά από τον κύριο Γιάννη, τον ρώτησα για το πορτοφόλι μου και εκείνος μου είπε ότι άκουσε μια διμοιρία των ΜΑΤ να λέει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι.

Δεν αγχώθηκα που βρήκε το πορτοφόλι μου η αστυνομία. Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Εγώ από την αρχή είπα στην αστυνομία ότι πήγα στην συγκέντρωση με ένα φίλο μου το Γιώργο χωρίς να με ρωτήσουν παραπάνω στοιχεία του και ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγα με τους γονείς μου για να πάρω το πορτοφόλι μου…Στο πορτοφόλι μου είχα 125 € και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5 € και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό. Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία.»

Ο 30χρονος Ελληνοιρακινός υποστήριξε ότι ούτε στην Νέα Σμύρνη δεν ήταν κατά τη διάρκεια της πορείας και των επεισοδίων. Μάλιστα ζήτησε να εξεταστούν και μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του. Ωστόσο , όπως και στην περίπτωση του Π. Μ. ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν και τους έκριναν προφυλακιστέους.

Ειδικότερα, όπως κατέθεσε ο οδηγός του λεωφορείου που μεταφέρει τους εργαζόμενους της αποθήκης της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών όπου εργάζεται ο κατηγορούμενος: « Στις 9 Μαρτίου 2021 τον παρέλαβα στο σχόλασμά του από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών γύρω στις 18.20. Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έφτασα για να τον παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικούς με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Άλλος συνάδελφος του κατηγορουμένου κατέθεσε πως: «Ο Α. τις τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ. τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 18.45 μ.μ. Ήταν και η γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα.

Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε και μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα. Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα της σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε».

Η σύζυγος συναδέλφου του 30χρονου κατέθεσε από την πλευρά της : «Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδί. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου μου είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί.

Στις 18.30 με 18.45 μμ ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι. Φορούσε μία μαύρη φόρμα από κάτω φουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ….Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξα μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι. Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άνδρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δεν θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ».

Πηγή: enikos.gr