• 18 Ιουνίου, 2021

Πολιτική σύγκρουση για τις αναφορές Μητσοτάκη στο 2015 – ΣΥΡΙΖΑ: “Μην ξαναμιλήσει για λαϊκισμό ο πρώην μακεδονομάχος”

 Πολιτική σύγκρουση για τις αναφορές Μητσοτάκη στο 2015 – ΣΥΡΙΖΑ: “Μην ξαναμιλήσει για λαϊκισμό ο πρώην  μακεδονομάχος”

Εκδήλωση για την επέτειο 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε και τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Ζάππειο Μέγαρο, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, καθώς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Maria Sassoli. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την περίοδο του 2015, στην ομιλία του για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. «Επέλεξε να κάνει μια εμπρηστική και διχαστική ομιλία. Δε μας ξαφνιάζει, τόσος είναι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορα του κ. Μητσοτάκη στο «σκοτεινό διάλειμμα του 2015», όπως το χαρακτήρισε: «Γύρω από το ζητούμενο της δυνατής ευρωπαϊκής Ελλάδος οικοδομήθηκαν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της εσωτερικής πολιτικής ζωής. Με ένα μόνο σκοτεινό διάλειμμα, την περίοδο κατά την οποία επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός το 2015» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Τότε που η χώρα οδηγήθηκε ένα μόλις βήμα πριν τον γκρεμό. Και πάλι όμως οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν και διέλυσαν τα έωλα ζητήματα, κράτησαν τον τόπο στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμα και τελικά συνέτριψαν τη δημαγωγία, μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό ψέμα τόσο αυτό με το αριστερό προσωπείο, όσο και εκείνο με το ακροδεξιό πρόσωπο του φασισμού και του μίσους».

  • «Θα του προτείναμε τον όρο “προοδευτικές δυνάμεις” και “λαϊκισμό” να μην τον ξαναπιάσει στο στόμα του, αυτός που προεκλογικά ντύθηκε Μακεδονομάχος και οργάνωνε συλλαλητήρια μίσους και διχασμού ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός», υπογραμμίζει στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Πριν μιλήσει για λαϊκισμό ας κοιτάξει στον καθρέφτη του και ας εξηγήσει σε όλους αυτούς τους πολίτες που εξαπάτησε προεκλογικά, γιατί σήμερα τηρεί και τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν τολμά να ψελλίσει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας και να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας».