• 22 Οκτωβρίου, 2020

Ενόχληση Μέρκελ για το Oruc Reis- Ζάιμπερτ: “Καθόλου έξυπνη κίνηση”- Σε Λευκωσία και Αθήνα, αύριο, ο Χάϊκο Μάας

 Ενόχληση Μέρκελ για το Oruc Reis- Ζάιμπερτ: “Καθόλου έξυπνη κίνηση”- Σε Λευκωσία και Αθήνα, αύριο, ο Χάϊκο Μάας

Ο Χάϊκο Μάας καταφθάνει αύριο στη Λευκωσία και την Αθήνα, ωστόσο ακυρώνει την επίσκεψή του στην Αγκυρα μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις.

Στη Λευκωσία και στην Αθήνα θα μεταβεί διαδοχικά αύριο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του, Μαρία Άντεμπαρ, ο κ. Μάας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το απόγευμα θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφαν Ζάϊμπερτ χαρακτήρισε, πριν λίγο, “θλιβερή και καθόλου έξυπνη” την κίνηση για έξοδο του Oruc Reis και ζήτησε να υπάρξει αποκλιμάκωση. “θα πάει πολύ πίσω τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία”, είπε. Επέμεινε, όμως, στην ανάγκη για έναρξη του διαλόγου για τις θαλάσσιες ζώνες, όπως είπε.

Είναι προφανές πως η Γερμανική καγκελαρία αισθάνεται έκθετη από το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του.