• 16 Οκτωβρίου, 2021

Εμβόλιο γρίπης: Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να γίνει

 Εμβόλιο γρίπης: Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να γίνει

Για το εμβόλιο της γρίπης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο καθηγητής Παθολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας, Αναστάσιος Σπαντιδέας.

«Δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός ως προς την ανάγκη να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης. Όλοι πρέπει να το κάνουμε και όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό είτε ανεξάρτητα είτε σε συνάρτηση με τα άλλα εμβόλια τα οποία κάνουμε αυτή την εποχή, δηλαδή του κορονοϊού ή του πνευμονόκοκκου.

Ειδικά για τα άτομα τα οποία πρόκειται να κάνουν την tρίτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού ή ακόμη κι αν αρχίσουν να κάνουν το εμβόλιο μπορούν να τα κάνουν σχεδόν ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για τον συνδυασμό των εμβολίων», τόνισε ο καθηγητής.

ΕΣΗΕΑ: Διέγραψε Πορτοσάλτε και άλλους 6 δημοσιογράφους

Τέλη Οκτωβρίου θεωρείται η καλύτερη εποχή για την πρώτη δόση του εμβολίου της γρίπης, σημείωσε ο καθηγητής. Ορισμένα άτομα που πάσχουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες και κάνουν νωρίς την πρώτη δόση, μπορεί να χρειαστεί να κάνουν δεύτερη δόση του εμβολίου της γρίπης στις αρχές ή τέλη Φεβρουαρίου, τόνισε ο κ. Σπαντιδέας.

«Στην Ελλάδα τα κρούσματα της γρίπης παρουσιάζονται μετά τον Νοέμβριο, Δεκέμβριο και έτσι αν κάνει κανείς όσο πιο αργά μπορεί – δηλαδή τέλη Οκτωβρίου – το εμβόλιο, μπορεί να έχεικάλυψη για όλη την περίοδο της γρίπης», ανέφερε ακόμη.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.