• 24 Οκτωβρίου, 2020

Eμφανίστηκε στην Αστυνομία ο βασανιστής του σκύλου στα Χανιά…μόλις παρήλθε το αυτόφωρο

 Eμφανίστηκε στην Αστυνομία ο βασανιστής του σκύλου στα Χανιά…μόλις παρήλθε το αυτόφωρο

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων εμφανίστηκε σήμερα ο 55χρονος που βασάνισε τον σκύλο του στις 5 Οκτωβρίου αφού πλέον είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Κτηνωδία στα Χανιά: Κρύβεται ο δράστης – Βασάνισε και κρέμασε ζωντανό το σκυλάκι που ήθελε να παίξει μαζί του (vid)

Ο 55χρονος κατέθεσε στην αστυνομία τις θέσεις του, ενημερώθηκε ότι έχει επιβληθεί εις βάρος του διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Τώρα η δικογραφία που συντάσσεται από την Αστυνομία θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Χανίων προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων στα Χανιά έχουν ζητήσει η δικάσιμος να οριστεί το συντομότερο δυνατόν και η ποινή που θα επιβληθεί στο φερόμενο ως δράστη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις τους σημειώνει την αναγκαιότητα θέσπισης βαρύτερου ποινικού πλαισίου για τους βασανισμούς ζώων.

 Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία».