• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

“Εμφανίστηκε” ο ανεμβολίαστος βουλευτής της Ν.Δ- Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

 “Εμφανίστηκε” ο ανεμβολίαστος βουλευτής της Ν.Δ- Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής έχει στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεμβολίαστος βουλευτής της Ν.Δ, γεγονός που δίνει συνέχεια στις συζητήσεις που έχουν ανάψει αναφορικά με τους ανεμβολίαστους βουλευτές και την παρουσία τους στα έδρανα της Βουλής, έδωσε η σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε τα μέλη πως η εικόνα που έχει λάβει από τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων, επιβεβαιώνει πως είναι 5 οι εκπρόσωποι της εθνικής αντιπροσωπείας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή που γενικότερα δεν είναι υγειονομικά καλυμμένοι.
Παρά τις φωνές που ακούστηκαν από ορισμένους, πως ενδεχομένως ο αριθμός τους να είναι μεγαλύτερος (ορισμένοι έκαναν λόγο ακόμα και για 9), o πρόεδρος επανέλαβε την απόφαση που έχει ληφθεί για την πραγματοποίηση 2 τεστ την εβδομάδα προκειμένου ένας ανεμβολίαστος βουλευτής να μπορεί να εισέρχεται στο μέγαρο του κοινοβουλίου και να τοποθετείται από το βήμα.

Στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης που έχει προκύψει πάντως, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, πρότεινε οι γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία που διαθέτουν και να ενημερώσουν τη διάσκεψη υπεύθυνα για τους ανεμβολίαστους. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, σύμφωνα με πληροφορίες πήρε το λόγο και ενημέρωσε πως σύσσωμη η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έχει εμβολιαστεί με εξαίρεση έναν βουλευτή που έχει περάσει τον ιό (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ωστόσο υπάρχει και ένας που έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση).

Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ανεμβολίαστος/η της ΝΔ έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν δύναται να προχωρήσει στο εμβόλιο. Αυτή η πρακτική επελέγη προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη και διατυπωμένη θέση για την στάση αυτή.

Ωστόσο, σχετικά με τους ανεμβολίαστους βουλευτές δεν τηρείται ο κανόνας που ισχύει για ανεμβολίαστους εργαζόμενους που στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας βγαίνουν σε αναστολή.

Πηγή: iefimerida.gr