• 13 Μαΐου, 2021

Ελεύθερος για την υπόθεση φρεγατών ο Γιάννος Παπαντωνίου – Νέες κατηγορίες για το σπίτι στη Σύρο

 Ελεύθερος για την υπόθεση φρεγατών ο Γιάννος Παπαντωνίου – Νέες κατηγορίες για το σπίτι στη Σύρο

Χωρίς κανέναν όρο έφυγε από το γραφείο της ανακρίτριας ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση δωροδοκίας 2,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία» σημείωσε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

Λαγός : Υπέρ της άρσης ασυλίας η Επιτροπή της Ευρωβουλής

Παράλληλα όμως μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο και πάλι τον πρώην υπουργό. Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται εκ νέου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με αφορμή την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο, το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία ενώ ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημειώνει:

«Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».