Ελεύθερη με όρους η 36χρονη καθηγήτρια για την αποπλάνηση του 13χρονου

 Ελεύθερη με όρους η 36χρονη καθηγήτρια για την αποπλάνηση του 13χρονου

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους θα αφεθεί η 36χρονη καθηγήτρια για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή της. Μετά τη διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια και την Εισαγγελέα, ως προς το ζήτημα της προσωρινής κράτησης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει να αφεθεί ελεύθερη η εκπαιδευτικός.

Οι δικαστές με το βούλευμά τους ορίζουν ότι στην 36χρονη πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί του (διαδικτυακής, τηλεφωνικής και δια ζώσης) καθώς και της υποχρεωτικής παρακολούθησής της από ψυχολόγο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας για τη διακομιδή παιδιού

Ουσιαστικά οι δικαστές υιοθέτησαν την θέση της εισαγγελέως που μετά την ολοκλήρωση της απολογίας είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερη με όρους η καθηγήτρια, ερχόμενη σε αντίθεση με την ανακριτική άποψη που έκρινε πως πρέπει να προφυλακιστεί προς αποφυγήν του κινδύνου συνέχισης της πράξης αποπλάνησης του αγοριού.

Η κατηγορουμένη μετά τη διαφωνία που είχε προκύψει για την προσωρινή ή μη κράτηση της βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου.

Χρήστος Σταθόπουλος