• 18 Οκτωβρίου, 2021

Έλενα Ακρίτα: Έστειλε την παραίτησή της στα “ΝΕΑ” – Τι αναφέρει στην επιστολή της

 Έλενα Ακρίτα: Έστειλε την παραίτησή της στα “ΝΕΑ” – Τι αναφέρει στην επιστολή της

Με ανάρτησή της στο facebook Έλενα Ακρίτα έκανε γνωστό ότι έστειλε την παραίτησή της στην διεύθυνση της εφημερίδας “ΝΕΑ”.

Αφορμή ήταν το λογοκριμένο κείμενό της με τίτλο «Το σπίτι του Τσίπρα και το σπίτι του κρεμασμένου» που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή της:

«Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί. ‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημεριδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο.

Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Έλενα Ακρίτα: Το άρθρο μου λογοκρίθηκε από Τα Νέα – “Το σπίτι του Τσίπρα και το σπίτι του κρεμασμένου”

‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου. Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.

Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Την αγάπη μου στους συναδέλφους που αφήνω πίσω μου.

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γειτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα. Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020