• 20 Οκτωβρίου, 2021

Εκπρόσωπος γονέων και κηδεμόνων: “Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία” – Οργή για το Υπουργείο Παιδείας

 Εκπρόσωπος γονέων και κηδεμόνων: “Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία” – Οργή για το Υπουργείο Παιδείας

Για την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, την οργή των γονιών στα μέτρα που δεν λαμβάνονται σωστά και την έλλειψη του προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και για τους «αρνητές» γονείς που δημιουργούν καθημερινά προβλήματα, μίλησε ο Βαγγέλης Φιλέρης, Εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

«Οι σύλλογοι γονέων προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, απ όλα τα προβλήματα που δημιουργεί καθημερινά η πανδημία. Προσπαθούμε να τα εφοδιάσουμε με μάσκες. Να είμαστε δίπλα τους και να τους συμπαραστεκόμαστε. Να τους βοηθήσουμε με την τηλεκπαίδευση»

Βίντεο από το πιστολίδι στη Λ. Αλεξάνδρας – Μητέρα τρέχει να σωθεί με το παιδί της

Ενώ τόνισε ότι μεγάλο πρόβλημα στα σχολεία δεν είναι οι 15 αρνητές γονείς σε 14 χιλιάδες σχολεία. Αυτή η μερίδα μπορεί να δημιουργεί φασαρία και μπελάδες, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα, και δεν πρέπει να τους δίνουμε τόση προβολή.» επισήμανε

Οργισμένοι οι γονείς από το Υπουργείο – Πρέπει να υπάρξουν λιγότεροι μαθητές στην τάξη

Στη συνέχεια ο κ. Φιλέρης, αναφέρθηκε στην οργή των γονιών, στα μέτρα που δεν τηρούνται, και την ανικανότητα του υπουργείου παιδείας να ακολουθήσει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά και θα είναι και αποτελεσματικά. «Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία».

Ενώ επισήμανε ότι «Πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις. Προσωπικό καθαρισμού περισσότερο και πρέπει να υπάρχει εθελοντικός εμβολιασμός στα σχολεία».

«Είναι αδιανόητο να κλείνει μια τάξη με το 50+1 που είπε η υπουργός. Δεν μπορεί ένα τμήμα που έχει 27 παιδιά και αρρωσταίνουν τα 5, οι υπόλοιποι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Ο εκπαιδευτικός πώς μπορεί να μπαίνει άφοβα μέσα στην τάξη να διδάξει. Δεν μπορεί να γίνει αυτό» επισήμανε

«Έχουμε πανδημία εδω και τόσο καιρό και το υπουργείο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα που έπρεπε, διότι κοστίζουν.

«Συμφωνώ ότι υπάρχει κόστος αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε να πετάνε λεφτά δεξιά και αριστερά και στην Παιδεία να μην λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει»

«Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουν τα σχολεία. Ανησυχούμε με την αύξηση των κρουσμάτων. Το σχολείο είναι ο χώρος των παιδιών.»

Έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία

«Δεν άνοιξαν σωστά τα σχολεία. Υπάρχει μια αδιαφορία όσον αφορά την υγεία των παιδιών μας. Υπάρχει οργή, ανησυχία. Υπάρχει αγωνία. Που θα πάει αυτή η ιστορία.

Στη συνέχεια ο κ. Φιλέρης είπε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας, φέρνοντας παράδειγμα ότι από τα 65 σχολεία στο Αιγάλεω έχουν μόνο 37 καθαρίστριες.