• 15 Ιουνίου, 2021

Εισήγηση Λοιμωξιολόγων: Μουσεία ανοιχτά από 14 και θερινά σινεμά από 21 Μαΐου

 Εισήγηση Λοιμωξιολόγων: Μουσεία ανοιχτά από 14 και θερινά σινεμά από 21 Μαΐου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Στο τραπέζι βρίσκεται το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού και άθλησης βρίσκονται, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, να αναφέρουν πως η επιτροπή εισηγήθηκε άνοιγμα των μουσείων από τις 14 Μαΐου, των θερινών σινεμά από τις 21 Μαΐου και έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τις συναυλίες θα υπάρξει ειδικό πρωτόκολλο προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ότι εξετάστηκε να αποτελούν προϋπόθεση τα self test ή ακόμη και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε ό,τι αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα επιτρέπονται οι προπονήσεις για όλα τα παιδιά τα οποία θα κάνουν τα δύο self test την εβδομάδα στο πλαίσιο της λειτουργίας των σχολείων τους. Έτσι, στις 18 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοικτούς χώρους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αθλητικές αυτές δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται για μικρά σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων και για διάρκεια τριών εβδομάδων.