• 24 Ιουνίου, 2021

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα

 Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας είχε αναφέρει ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», ενώ είχε κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αθηνών την διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα υποστήριξε ο συνδικαλιστής. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων που σχολίασε μεταξύ άλλων ότι:

“Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους”.