• 29 Οκτωβρίου, 2020

Εισαγγελέας για Χρυσή Αυγή: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

 Εισαγγελέας για Χρυσή Αυγή: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση εφόσον το δικαστήριο δέχτηκε ότι πρόκειται για ένωση προσώπων που συνεστήθη και διέπραξε τέλεση ανθρωποκτονιών και η δράση τους έπληξε το δημοκρατικό πολίτευμα.

Πρότεινε, πάντως να αναγνωριστεί μόνο στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Κουκούτση, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα το ελαφρυντικό μη τέλεσης αδικημάτων στο πλαίσιο της οργάνωσης (διάταξη 187, παρ. 6).

Συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστεί και στους εντολείς τους το ελαφρυντικό αυτό, με την εισαγγελική λειτουργό να απαντάει: «Δεν το ζητήσατε».

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, με τον συνήγορο του Μιχαλολιάκου να φωνάζει στην εισαγγελέα: «Εξειδικεύστε για κάθε κατηγορούμενο (…) δεν έχει κανείς τίποτα να φοβηθεί εδώ (…) Αν δεν είναι έτοιμη η κυρία εισαγγελέας, να πάμε άλλη μέρα να ετοιμαστεί».

Θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Παρόντες στο εδώλιο  είναι οι καταδικασθέντες για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα, Αγγος, Μιχάλαρος, Σκάλκος, Χρυσαφίτης, Τσαλίκης, Ν. Τσορβάς, Θ. Τσορβάς, και δύο από τους καταδικασθέντες για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι Καστρινός και Χατζηδάκης