• 18 Απριλίου, 2021

Δύο “βόμβες” για Γ.Αγγέλου-Βατοπέδι και Βορίδη- Μιωνή από τον Παπαγγελόπουλο!

 Δύο “βόμβες” για Γ.Αγγέλου-Βατοπέδι και Βορίδη- Μιωνή από τον Παπαγγελόπουλο!

Σε δύο πολύ σοβαρές αποκαλύψεις που, όπως είναι αναμενόμενο υποτιμώνται ήδη από τα περισσότερα ΜΜΕ, προέβη σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην μακρά τοποθέτησή του στη Βουλή και ενώ προεξοφλείται, πλέον, η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τον οδηγήσει σε Ειδικό Δικαστήριο.

Κάτι που αρκετοί συνδέουν με την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να καλλιεργήσει κλίμα πόλωσης, κρατώντας ανοιχτό έως και την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στην τοποθέτησή του σήμερα στην Ολομέλεια, επί σχεδόν μιάμιση ώρα, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στις κατηγορίες εναντίον του. Αποδόμησε δε, μία προς μία, τις αιτιάσεις των εισαγγελικών λειτουργιών εναντίον του, αναφερόμενος σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Αναφορά σε Κων. Μητσοτάκη

Ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε μεταξύ άλλων για την συνταξιοδοτημένη εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, και το σκιώδη ρόλο της στην υπόθεση Βγενόπουλου : Ο κ. Παπαγγελοπουλος επικαλέστηκε για πρώτη φορά λεγόμενα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα οποία προκάλεσαν αίσθηση. Ακολούθησε η ολιστική απάντηση του στον πρώην προϊστάμενο της Οικονομικής Εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου.

Μεταξύ άλλων είπε: “Ο Αθανασίου μου είπε ότι έχει πληροφορίες για κρυφό λογαριασμό του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου και με ρώτησε κουτοπόνηρα αν με ενδιαφέρει και αν αυτό θα βοηθούσε στην ανανέωση της θητείας του. Του απάντησα ότι η εμμονή του για ανανέωση της θητείας είναι παρεξηγήσιμη. Δεν παρέλειψα να του πω ότι με τον Παπαχρήστο έχω καλή σχέση και να κάνει την δουλειά του χωρίς να τον αδικήσει” και πρόσθεσε “θα μιλήσω και για τις διαρροές που έκανε για την υπόθεση Siemens για να πλήξουν την οικογένεια Μητσοτάκη. Βέβαια στόχος ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που διεκδικούσε τοτε την ηγεσία. Τα βόλια όμως πήραν και τον σημερινό πρωθυπουργό. Υπήρξε τότε οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα αποκαλύψω πως σταμάτησαν οι διαρροές. Εϊχε πει τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Πρέπει να να σταματήσει τις διαρροές αυτός ο αλητήριος”. Θα έχω χρόνο να τα αποκαλύψω . Και στο ειδικό δικαστήριο αν πάω θα έχω περισσότερο χρόνο και εκεί οι διαδικασίες θα είναι αδιάβλητες”.

Συνδέοντας όσα σχετικά έχει καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή ο εν λόγω εισαγγελικός λειτουργός, έκανε λόγο για στενές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ενώ δεν έκρυψε ότι οι καταγγελίες εναντίον του από τον Π. Αθανασίου συνδέονται με την επιθυμία του εισαγγελέα να αναλάβει για τρίτη φορά τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα. Τότε, επικαλέστηκε και πάλι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με φόντο το σκάνδαλο Siemens και τους χειρισμούς του κ. Αθανασίου.

Δύο σοβαρές αποκαλύψεις- Ποιος ζήτησε από την Γ. Τσατάνη να προφυλακίσει τον Γιάννη Αγγέλου;

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε πως η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη συμβουλεύτηκε, το 2009, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σχετικά με την πιθανότητα να ζητήσει την προφυλάκιση συγκεκριμένου στελέχους της τότε κυβέρνησης. Και πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την συμβούλεψε να μην το πράξει, ακριβώς επειδή η δικαστικός του αποκάλυψε πως αυτό δεν προέκυπτε απαραίτητα από την δικαστική διερεύνηση αλλά επειδή της είχε ζητηθεί!

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν είπε κάτι περισσότερο αλλά, όπως πληροφορείται το Libre, είναι έτοιμος να προσκομίσει στοιχεία αυτήκοων μαρτύρων του περιστατικού και να αποδείξει πως σημαίνον πολιτικό στέλος της περιόδου εκείνης που διαδραμάτισε μείζονα πολιτικό ρόλο και στη συνέχεια έως και στις μέρες μας της ζήτησε να προφυλακίσει τον αείμνηστο Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή (τότε) του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή! Ο Γιάννης Αγγέλου είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου -που ερευνούσε η κ. Τσατάνη-, απ΄ ότι εκ των υστέρων διαπιστώθηκε αδίκως και στη βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Είχε ζητηθεί, μάλιστα, εγγύηση 400.000 ευρώ για να μην προφυλακιστεί και στενοί του φίλοι θεωρούν πως η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και ο θάνατος του, μερικά χρόνια αργότερα, συνέβη και εξαιτίας αυτού.

Να σημειωθεί πως αργά το απόγευμα την ίδια πληροφορία μετέφερε από την εκπομπή του στον Real fm και ο διευθυντής της “Εστίας” Μανώλης Κοττάκης.

Εάν είναι ακριβής η πληροφορία Παπαγγελόπουλου ότι σημαίνον πολιτικό πρόσωπο άσκησε, τότε, πιέσεις στην εισαγγελεα Τσατάνη να προφυλακίσει τον Γιάννη Αγγέλου, η υπόθεση αποκτά τεράστιες πολιτικές διαστάσεις και είναι, πλέον, αναγκαίο να κληθεί η συνταξιούχος δικαστικός στην προανακριτική να απαντήσει επ΄ αυτού.

Η δεύτερη “βόμβα” Παπαγγελόπουλου αφορά την μήνυση που άσκησε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή (αφού πρώτα ζήτησε, όπως είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, την άδεια του Ισραηλινού κράτους) κατά του υπουργού Μάκη Βορίδη, πριν ένα χρόνο (άνοιξη του 2019), τον οποίο και κατονομάζει ως επικεφαλής “εγκληματικής οργάνωσης” που δρα εναντίον του. Είναι η ίδια επιχειρηματολογία (…) που χρησιμοποίησε αργότερα, και αφού είχε γίνει κυβερνηση η Ν.Δ και είχε ξεκινήσει η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός παρέδωσε το σχετικό δικόγραφο της μήνυσης Μιωνή κατά Μάκη Βορίδη, ενώπιον της ισραηλινής δικαιοσύνης, για την ίδια υπόθεση (λίστα Λαγκάρντ)! Σύμφωνα με τα “επιχειρήματα” Μιωνή, όπως αναφέρεται στη μήνυση και τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο επιχειρηματίας “χρεώνει” στον σημερινό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον εκδότη Ι. Φιλιππάκη, την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και άλλους ως μέλη της “οργάνωσης”.

Ενδέχεται οι ψυχρές σχέσεις που είχε εκείνη την περίοδο η ισραηλινή πρεσβεία με τον βουλευτή Μάκη Βορίδη δεν οφειλόταν μόνο στο παρελθόν του με την ελληνική και ευρψπαϊκή ακροδεξιά και τα αντισημιτικά του συνθήματα αλλά και λόγω των κατηγοριών που είχε εξαπολύσει εναντίον του ο Σάμπυ Μιωνή.