• 31 Οκτωβρίου, 2020

Nοσηλεύτρια στο “Σωτηρία”: Όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν, ο ιός είναι πιο επιθετικός- Δεν μας σέβονται (vid)

 Nοσηλεύτρια στο “Σωτηρία”: Όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν βγαίνουν, ο ιός είναι πιο επιθετικός- Δεν μας σέβονται (vid)

Η νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη, μίλησε στο MEGA, τονίζοντας πως «Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δε σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα». Ενώ ξέσπασε:

«Αυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί, το οποίο είναι ανάμεσα στο σπίτι και ανάμεσα στη δουλειά. Τώρα έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Τώρα έχουμε και έναν ακόμα εχθρό: την κοινωνία. Δεν μας σέβονται. Με όλο τον σεβασμό… Δεν σέβονται ούτε τη δουλειά που κάνουμε – γιατί και εμείς έχουμε οικογένειες από πίσω, κι εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και εμείς θέλουμε να δούμε τους γονείς μας… Εγώ έχω να δω τη μητέρα μου 9 μήνες».

Καρά Τεπέ: Εντοπίστηκαν 243 κρούσματα – Ένα βήμα πριν το “κόκκινο” η Αττική

«Οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις μονάδες ήταν αυτοί που δεν πίστευαν», σημείωσε η κ. Μικροβασίλη, η οποία εκτός από νοσηλεύτρια, είναι και υγειονομικός σε ειδικές μονάδες, εκπαιδευμένη στο σχέδιο Ξενοκράτης, ένα πρόγραμμα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ιών, Έμπολα και πυρηνικών εκρήξεων.

Για τις ΜΕΘ, είπε πως μέχρι και τον Ιούνιο, πολλοί από τους διασωληνωμένους κατάφερναν και έβγαιναν από τις εντατικές, ωστόσο πλέον «όσοι μπαίνουν δε βγαίνουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, γιατί «η μορφή του ιού είναι πιο επιθετική».

Οι ηλικίες στις ΜΕΘ κυμαίνονται μεταξύ 45 και 85 ετών, ενώ δεν έχουν όλοι υποκείμενα νοσήματα.

Για τις μάσκες και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιούν, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δε θέλω».