• 16 Απριλίου, 2021

Δραματική προειδοποίηση: “Έγκλημα εάν δεν επιταχθούν οι ιδιωτικές ΜΕΘ” -Γέμισε ένα νοσοκομείο 200 κλινών σε ένα 24ωρο!

 Δραματική προειδοποίηση: “Έγκλημα εάν δεν επιταχθούν οι ιδιωτικές ΜΕΘ” -Γέμισε ένα νοσοκομείο 200 κλινών σε ένα 24ωρο!

Την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ και τη διαχείρισή τους αποκλειστικά από το ΕΚΑΒ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), όπως και των νοσοκομείων ζητά γι άλλη μια φορά η ΠΟΕΔΗΝ δια του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου. Επισημαίνοντας πως το αντίθετο θα είναι εγκληματικό καθώς τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει το όριο ανθεκτικότητας τους, ενώ οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται κρίσιμες.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο χθες έγιναν περίπου 185 εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αθήνας, δύναμη που αντιστοιχεία σε ένα μεσαίας δυναμικότητας νοσοκομείο. Μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή, γέμισε ένα νοσοκομείο.

Το περίεργο είναι, φυσικά, πως το υπουργείο Υγείας διατείνεται πως έχουν δημιουργηθεί συνολικά 1400 ΜΕΘ (!) από τις 565 που παρέλαβε η κυβέρνηση, αν και δεν λέγεται πως πρόκειται για μονάδες ΜΕΘ και κοινών κλινών άλλων κλινικών των νοσοκομείων που “βαφτίστηκαν” ΜΕΘ Covid.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ οι ΜΕΘ κορωνοϊού στα νοσοκομεία είναι γεμάτες, επισημαίνοντας πως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τζάνειο «που έδωσε 10 κλίνες ΜΕΘ με μετατροπή της γενικής ΜΕΘ προχθές και τις κάλυψε με δικούς του νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό αμέσως».

Ο «Ευαγγελισμός» είχε χθες οκτώ κενές κλίνες μεθ και σήμερα έχει μόνο μία.

Το μόνο νοσοκομείο που μπορεί να δεχθεί διακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών είναι το ΚΑΤ που διαθέτει 11 κενές κλίνες ΜΕΘ.

Κανένα άλλο νοσοκομείο δεν διαθέτει κενές κλίνες ή διαθέτει μία-δύο που τις κρατά για νοσηλευόμενους δικού του ασθενείς, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

Διασωληνωμένα περιστατικά νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους κλινικών κορωνοϊού, όπως δηλώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο «Γεννηματάς» νοσηλεύονταν το πρωί τεσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, στο «Σισμανόγλειο» δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο «Αμαλία Φλέμινγκ» μία διασωληνωμένη γυναίκα εκτός ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» ένα διασωληνωμένο περιστατικό εκτός ΜΕΘ, και στον «Ερυθρό» επίσης ένα περιστατικό.

Νέα Σμύρνη: Στα χέρια της Αστυνομίας ο “Ινδιάνος” για την επίθεση στον αστυνομικό –Αλβανός χούλιγκαν ένας από τους 16 συλληφθέντες, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι γιατροί διασωληνώνουν ένα περιστατικό και όταν δεν έχουν κενή κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο τους ή καθόλου ΜΕΘ το δίνουν στο ΕΚΑΒ και τίθεται σε λίστα αναμονής».

«Όταν τα αιτήματα για νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι περισσότερα από τις κενές κλίνες, όπως τώρα, γίνεται επιλογή ασθενών μεταξύ ΕΚΑΒ και του υπευθύνου εντατικολόγου της μονάδας που διαθέτει κενή κλίνη προς κάλυψη. Δεν πάνε με σειρά προτεραιότητας. Τα διασωληνωμένα περιστατικά θα πρέπει να διαθέτουν τεστ κορωνοϊού θετικό ή αρνητικό για να γνωρίζουν σε τι είδους ΜΕΘ θα τεθούν σε λίστα αναμονής» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

ΚΑΤ: 30 ασθενείς στις 41 κλίνες. Κενές κλίνες 11

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 ασθενείς στις 16 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 80 ασθενείς στις 84 κλίνες. Κενές 4 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 57 ασθενείς στις 58 κλίνες. Κενές κλίνες 1.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 7 ασθενείς στις 7 κλίνες. Και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 13 ασθενείς στις 14 κλίνες. Κενές κλίνες 1.

ΑΤΤΙΚΟ: 40 ασθενείς στις 43 κλίνες. Κενές κλίνες 3.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

ΤΖΑΝΕΙΟ: 10 ασθενείς στις 10 κλίνες. Γεμάτη η ΜΕΘ.

Σε σύνολο κλινών 337, κατηλειμμένες είναι οι 317 και κενές 20 -«και όμως διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», αναφέρει ο Μ.Γιαννάκος.