• 29 Ιανουαρίου, 2022

Δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – Πότε θα δοθούν

 Δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – Πότε θα δοθούν

Μία από τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη αφορούσε τον γενικό έλεγχο του πληθυσμού για κοροναϊό με δύο δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, το μέτρο θα εφαρμοστεί από την επόμενη εβδομάδα και δεν έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας.

Το πρώτο τεστ θα γίνει από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου και όσοι νοσούν και τεθούν σε καραντίνα να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα.

Το δεύτερο τεστ που θα διατεθεί δωρεάν θα γίνει μετά τις γιορτές.

Ικαρία: Η ζαχαροπλάστρια που από το “Λουκουμαδόσπιτο” έγινε αναπληρώτρια διοικήτρια στο νοσοκομείο – “Έκρηξη” από τον Πορτοσάλτε

«Ενόψει των γιορτών θέλουμε να έχουμε την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού και γι’ αυτό θα δοθεί δωρεάν ένα self test σε όλους τους ενήλικους προκειμένου να εξεταστούν να δούμε πώς είναι η κατάσταση σε σύνολο των κρουσμάτων επιδημιολογικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες μας, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε αυτόν τον γενικό έλεγχο του πληθυσμού που θα είναι δωρεάν.

Το πρώτο τεστ θα γίνει την εβδομάδα από τις 6-11 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα όσοι νοσούν και τελούν σε καραντίνα να μπορούν να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα.

Συστήνεται στην περίοδο των Χριστουγέννων να γίνονται επιπλέον τεστ ακόμα και από τους εμβολιασμένους πριν από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν ειδικά τις μέρες των γιορτών.

Ο έλεγχος θα γίνει και πάλι την εβδομάδα μετά τις γιορτές», εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης.