• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Διπλή προσέγγιση: Ψηλά το θέμα από ΝΔ, στη γραμμή Μπακογιάννη ο φιλοκυβερνητικός τύπος για το σπίτι Τσίπρα

 Διπλή προσέγγιση: Ψηλά το θέμα από ΝΔ, στη γραμμή Μπακογιάννη ο φιλοκυβερνητικός τύπος για το σπίτι Τσίπρα

«Αποφασισμένη να εντείνει τις πιέσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα για τη βίλα στο Σούνιο είναι η ΝΔ και επιμένει στη δημόσια αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση κρατώντας ψηλά τα ερωτήματα που συνοδεύουν τις αποκαλύψεις»: με τις φράσεις αυτές ξεκινά το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» για την κυβερνητική τακτική στο θέμα της κατοικίας που νοικιάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Σούνιο.

Του Νίκου Παπαδημητρίου

Και, πράγματι, το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το πρωινό αρχίζει, νωρίς νωρίς, με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αυτό καταδεικνύει… Είναι, όμως, όλοι στη «γαλάζια» παράταση διατεθειμένοι να μπουν στη μάχη του… Σουνίου; Μάλλον όχι…

Ηχηρή ήταν, έτσι, η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς σε συνέντευξή της στο ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» …ξέκοψε το θέμα από την αρχή. Ήταν, άλλωστε, η πρώτη ερώτηση -δεδομένου και του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο εν λόγω Όμιλος για το θέμα της κατοικίας Τσίπρα- και η βουλευτής της ΝΔ. με το θάρρος της γνώμης που την διακρίνει σε όλη την πολιτική της διαδρομή, απάντησε:

  • «Δεν σχολιάζω εγώ τέτοια θέματα, είναι προσωπικά θέματα. Οι αποφάσεις των πολιτικών είναι δικές τους, αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι να πάει. Για όνομα του Θεού δεν νομίζω πως θα ενταχθεί μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση, τουλάχιστον όχι από μένα!». Και ο δημοσιογράφος προχώρησε στα άλλα θέματα της επικαιρότητας…

Πώς όμως υποδέχονται το θέμα τα φιλικά προς το κυβερνών κόμμα μέσα ενημέρωσης; Αν εξαιρέσει κανείς τα «Νέα», που έχουν αναγάγει το θέμα σε… προσωπικό τους, δεν διαπιστώνεται σήμερα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα υπόλοιπα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ούτε καν του ίδιου Ομίλου.

Τα «Νέα», πάνω από το βασικό τους θέμα που αφορά το εμβόλιο, θέτουν, όπως υποστηρίζουν, «Νέα ερωτήματα μετά την παραδοχή Τσίπρα», την ώρα που οι δύο παραδοσιακές εφημερίδες του συντηρητικού χώρου, «Καθημερινή» και «Ελεύθερος Τύπος» μάλλον υποβαθμίζουν το ζήτημα.

Η μεν «Καθημερινή» δίνει μικρό χώρο στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον εντελώς ουδέτερο τίτλο, «Μετωπική για την κατοικία Τσίπρα στο Σούνιο», αντίστοιχα υποβαθμισμένο είναι το θέμα και στο πρωτοσέλιδο του «Ελ. Τύπου»: «Με 500 ευρώ νοίκιασε σπίτι 142 τ.μ. στο Σούνιο ο Τσίπρας», είναι ο χρωματισμένος μεν, στη βάση πάντως, του πρωτοσέλιδου.

Στο έτερο δημοσιογραφικό συγκρότημα της «γαλάζιας» παράταξης, η μεν «Εστία», με μονόστηλο κι εδώ, επιλέγει τίτλο, «Αγωγή 1 εκατ. ευρώ Τσίπρα κατά Μαρινάκη», όταν η «Δημοκρατία» δίνει περισσότερο χώρο: «’Νοικιάζω εξοχικό με 500 ευρώ το μήνα’, υποστηρίζει τώρα ο Τσίπρας».

Σε ό,τι αφορά την προσέγγιση από τα ηλεκτρονικά μέσα του Συγκροτήματος Μαρινάκη, τα parapolitika.gr. συνεχίζουν τις επιθετικές αναφορές, όχι πάντως ως βασικό θέμα, αντιθέτως το θέμα απουσιάζει από τα κεντρικά θέματα τόσο του in.gr. όσο και του tovima.gr.