Δημοσκόπηση MARC: Κάτω από τις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ – Για ακρίβεια και πόλεμο ανησυχούν οι Έλληνες

 Δημοσκόπηση MARC: Κάτω από τις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ – Για ακρίβεια και πόλεμο ανησυχούν οι Έλληνες

Στα ύψη παραμένει η ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ αναζωπυρώνεται ο φόβος για την πορεία της πανδημίας μετά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc (πρόκειται για το πρώτο μέρος της μέτρησης) για λογαριασμό του ANT1.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο, αλλά μειωμένο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους, οι πολίτες απαντούν ακρίβεια – ανατιμήσεις, ακολουθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και έπεται η πανδημία του κοροναϊού.

Δημοσκόπηση MARC: Πάνω από 9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 14% το ΚΙΝΑΛ

Στο ερώτημα πότε επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές, το 49,8% απαντά στο τέλος της τετραετίας, ενώ άμεσα ζητούν εκλογές το 29,2% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπιση MARC - επιθυμία χρόνου εκλογών

Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις στο τι είδος κυβέρνησης προτιμούν οι ερωτηθέντες, ανάλογα με το κόμμα που θα ψηφίσουν, με τους ψηφοφόρους τους θετικότερους σε κάθε εκδοχή κυβερνητικής συνεργασίας.

Δημοσκόπιση MARC - Προθεση ψήφου

Στο δε ερώτημα τι είδους κυβέρνηση προτιμούν, η πλειοψηφία απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ σε ποσοστό 26,8%, ενώ το 13,2% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπιση MARC - Προθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή είναι μειωμένη κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση του Φεβρουαρίου, κυρίως λόγω της υποχώρησης της ΝΔ (30,8% από 32,5%) και λιγότερο από την αύξηση των ποσοστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, (21,5% από 21,2%).

Δημοσκόπιση Marc - πρόθεση ψήφου

Βαγγέλης Μαρινάκης